Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avustralya 2012 yılını yüzde 3,1 büyümeyle kapatarak arka arkaya 21 yıl resesyona girmemeyi başardı.
Deloitte Access Economics Yöneticisi Chris Richardson'a göre Avustralya bu performansıyla en uzun süre resesyona girmeyen ülke olma rekorunu kırdı.
CommSec başekonomisti Craig James ise, Avustralya ekonomisinin "ne çok sıcak, ne çok soğuk" olan mükemmel bir dengede bulunduğunu söyledi.
James, "Enflasyon kontrol altında, işsizlik az, ekonomi 'normal' bir hızda büyüyor ve diğer gelişmiş ülkelere göre bütçe açığı ve devlet borcu düşük" dedi.
GELİŞMİŞ EKONOMİLERİ GERİDE BIRAKTI
Avustralya'nın başarılı ekonomik performansı diğer gelişmiş ülkelerin büyüme rakamlarıyla kıyaslanınca daha da netleşiyor.
2012'de Avustralya yüzde 3,1 büyürken, ABD yüzde 1,6, Kanada ise yüzde 1,1 büyüdü. İngiltere ancak yüzde 0,25 büyüyebilirken Euro Bölgesi yüzde 0,9 daraldı.
12'NCİ EN BÜYÜK EKONOMİ
Geçtiğimiz yıl Avustralya ekonomik büyüklükte İspanya'yı geçerek 12'nci sıraya yükseldi. Ülke nüfusunun 23 milyon kişiyle dünya sıralamasında 52'nci olduğu göz önüne alındığında Avustralya'nın ekonomik sıralaması daha da önem kazanıyor.
Avustralya'nın resesyonlardan uzak kalmasında ülkenin özellikle yedi yıl önce bir patlama yaşayan madencilik sektörünün ve inşaat sektörünün önemli rol oynadığı belirtiliyor.
EN SON RESESYON 1992'DE
Avustralya en son resesyona girdiğinde takvimler 1992 yılını gösteriyordu. 1987 yılındaki büyük Wall Street çöküşünün ardından yavaşlayan ABD ekonomisi 1990'lı yılların başında Kanada, İngiltere ve Avustralya ekonomilerini de beraberinde sürükledi.
Avustralya da bu dönemde ekonomik durağanlıktan payına düşeni aldı ve resesyona girdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.