Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rekabetçi Sektörler Programı’nın 81 ili kapsayan yeni döneminde imalat sanayiinde dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon euro kaynak oluşturuldu. Yeni dönem destekleri için proje çağrısına çıkıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı’nın 405 milyon euroluk yeni dönem desteklerine valilikler, belediyeler, il özel idareleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, oda ve borsalar, sanayi ve teknoloji ile ilgili dernek ve vakıflar, ihracatçı birlikleri, organize sanayi bölgeleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri gibi kuruluşlar başvurabilecek.
Programın, 2007- 2013 arası uygulanan ve bölgesel rekabet odaklı ilk döneminde 500 milyon euroya yakın bütçeyle 43 ilde büyük çaplı yatırımlar hayata geçirildi. Program aracılığıyla 3 ila 50 milyon euro kaynak aktarılan 44 projeyle KOBİ’lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayan ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesisleri kuruldu, oluşturulan kredi garanti fonları aracılığıyla KOBİ’lere finansal destek sağlandı, işletmelerin kapasiteleri geliştirildi.
Böylelikle bölgelerin potansiyelleri değerlendirilerek bölgelerin rekabet gücünü artırmaları desteklendi. Rekabetçilik ve inovasyon odaklı yeni dönem programının uygulaması 2026 yılına kadar devam edecek. Rekabetçi Sektörler Programı fonlarından yararlanmak isteyen kuruluşların ilk proje teklif çağrısı kapsamında ‘imalat sanayi, araştırma-geliştirme, teknoloji transferi ve ticarileşme’ başlıklarında 9 Haziran saat 17:00’ye kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Basılı kopya gönderme son tarihi ise 16 Haziran.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.