BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRekabet Kurulu'ndan dizi yapım şirketlerine soruşturma ----

Rekabet Kurulu'ndan dizi yapım şirketlerine soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan dizi yapım şirketlerine soruşturma
24 Ekim 2024 - 14:20 www.finansgundem.com

Ünlü televizyon dizileriyle tanınan bazı yapım ve dağıtım şirketleri ile dijital pazarlama şirketleri hakkında Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu bazı dizi film şirketlerine soruşturma açtığını duyurdu. İnceleme kapsamında, Med Yapım Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi (MED YAPIM), Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım Anonim Şirketi (AY YAPIM), MA Distribution Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi, Yek Teknoloji Pazarlama Anonim Şirketi ve Key Networks Holding Anonim Şirketi hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

BloomberHT'de yer alan habere göre,Türkiye’nin popüler dizi yapım firmalarından MED Yapım ve AY Yapım ile anılan yapım şirketleri ortaklığında kurulan MADD Entertainment’ın yerli dizilerin yurt dışına dağıtımına yönelik eylemleri aracılığıyla kanunları ihlal edip etmedikleri araştırılacak.

Rekabet Kurulu bununla birlikte, MED Yapım ve AY Yapım’ın iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemlerde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmedikleri, Youtube üzerinden dizi içerikleri hizmeti sunan ve aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan KEY Networks ve MERZİGO’nun rakiplerini dışlayıcı eylemleri vasıtasıyla kanunları ihlal edip etmedikleri de soruşturulacak.

Medya ve reklam yatırımları yüzde 148.6 büyüdü Medya ve reklam yatırımları yüzde 148.6 büyüdü

 

Ünlü dizinin çekildiği yalı 1.2 milyar TL'ye satışta!Ünlü dizinin çekildiği yalı 1.2 milyar TL'ye satışta!

 

Netflix'ten Türk düşmanı dizi Netflix'ten Türk düşmanı dizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)