Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere'nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS), ABD Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturma sonunda 4.9 milyar dolarlık para cezasını kabul ettiğini açıkladı.
RBS, 2008 finansal krizinden önce, ipotek teminatlı menkul değerler satışlarında yanlış değer bildiriminden dolayı soruşturmaya maruz kalmıştı. Bankanın beklediğinden daha düşük olduğu bildirilen cezayı kabullenmesiyle, ABD makamlarının soruşturması kapanmış ve RBS'in o dönemden kalan en yıpratıcı sorunlarından biri de çözümlenmiş olacak.
RBS yöneticileri cezanın artmasının söz konusu olmadığını söylediler. Analistler ABD Adalet Bakanlığı'nın çok daha yüksek ceza getirmesini bekliyorlardı.
İngiliz hükümetinin 2008 yılında 45 milyar sterlinlik bir kurtarma paketiyle hisselerinin yüzde 70'inden fazlasını satın aldığı RBS, artık temettülerini büyütebilecek ve hükümet de, vergi mükelleflerinin parasıyla satın aldığı banka hisselerini elden çıkarabilecek.
RBS Genel Müdürü Ewen Stevenson, "Böyle büyük bir ödemeyi açıklamak bizim için çok mahcubiyet verici" dedi.
RBS, cezanın büyük bölümünü ve bu yılın ikinci yarısında ödemesi gereken 1.44 milyar dolarlık bir başka ödemeyi de yapacak imkanlara sahip olduğunu belirtti.
Markets.com baş analisti Neil Wilson, "Bu RBS için bir milat. Soruşturmanın gölgesi kazançların ve tahminlerin üzerinde durdukça, yatırımcıların yapabileceği hiçbir şey yoktu" dedi.
ABD Adalet Bakanlığı'nın finansal kriz nedeniyle soruşturma açtığı Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan Chase, Credit Suisse, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America ve Barclays bankaları, toplam olarak 60 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etmişti. Aralarında en büyük cezayı 16.7 milyar dolarla Bank of America, en düşük cezayı da 2 milyar dolarla Barclays ödedi.
Bir dönem varlıkları açısından dünyanın en büyük bankası olan RBS, kredi piyasaları, borsalar ve konut piyasalarını felce uğratan ve küresel ekonomiyi altüst eden finansal krizin en büyük kurbanlarından biri olmuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.