BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRabobank Stratejisti Matys'ten Merkez Bankası yorumu ----

Rabobank Stratejisti Matys'ten Merkez Bankası yorumu

Rabobank Stratejisti Matys'ten Merkez Bankası yorumu
10 Haziran 2019 - 17:08 www.finansgundem.com

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Matys "Merkez Bankası, Türk Lirası istikrara kavuşana kadar faiz indirmemeli" dedi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys, Merkez Bankası'nın Türk Lirası istikrara kavuşana kadar faiz indirmemesi gerektiğini söyledi.

bloomberght.com'da yer alan habere göre, Fed'in son dönemdeki güvercin açıklamalarının gelişen piyasa para birimlerini olumlu etkileyeceğini ancak bunun kısa vadeli olacağını belirten Matys
"Riskli varlıklarda sürdürüleblir toparlanma olacağını düşünmüyorum, kısa vadeli olabilir. Çünkü devam eden ticaret geriliminden kaynaklanan riskler var, bu daha da artabilir" şeklinde konuştu.

Türk varlıklarına ilişkin çok fazla belirsizlik olduğunu kaydeden Matys "23 haziran'da seçim var. Politik riskler nispeten yüksek diyebiliriz. S400 gibi çözülemeyen bazı sorunlar var. Çok fazla ekonomik reform da göremedik. TL'de ve Türk hisselerinde son 2 haftada değer kazancı gördük, şu an spekülatif talepten bahsediyoruz. Türk varlıklarında kazanç olması için yerel sorunlar çözülmeli" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)