Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dijitalin öncüsü QNB Finansbank şimdi de Servis Bankacılığı birimini kurdu.
E-ticaret, turizm, telekomünikasyon şirketleri ve Fintech’lerin yanı sıra, bireysel veya tüzel müşterilerine finansal çözümler sunmak isteyen tüm kurumlar QNB Finansbank’ın sunduğu servis bankacılığı hizmetinden faydalanabilirler.
Servis bankacılığı modeli sayesinde mevzuatta arayüz sağlayıcı olarak tanımlanan kurumlar, doğrudan açık bankacılık servisleri aracılığıyla banka ile bağlantı kurarak bankalarının sahip olduğu altyapıyı kullanabiliyor ve piyasaya yeni ürün ve hizmetler sunabilir hale geliyorlar.
Bu hizmet modeli sayesinde, arayüz sağlayıcı konumunda olabilecek e-ticaret, perakende, havacılık, telekomünikasyon, Fintech’ler gibi internet veya mobil uygulama üzerinden kullanıcılarına ulaşabilen tüm sektörler ve firmalar sundukları finansal çözümler sayesinde müşteri deneyimini artırabilecekler. Bireysel kullanıcılar ise servis bankacılığı ile hizmet veya ürün satın aldıkları platformlar üzerinden başka herhangi bir uygulama veya bankaya gitmeden kredi çözümleri, kredi kartı, hesap ve yatırım işlemleri gibi birçok ürün ve hizmete anında erişebilecekler.
Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan QNB Finansbank Grup Tüzel Dijital Bankacılık Başkanı Okay Yıldırım şunları söyledi: “Gelişmiş bankacılık hizmetleri sunan bir banka olarak dijital ekosistemi güçlendirecek gelişme ve uygulamaları yakından takip ediyor ve müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak hizmetleri hızla iş yapış şeklimize uyarlıyoruz. Bireysel müşterilerde olduğu gibi kurumsal müşterilerimiz için de 'iş yapma kolaylığını' sağlamak ve büyümelerine ortak olmak bizim felsefemizi oluşturuyor. Servis Bankacılığı modeli sayesinde; Banka olarak, ürün ve hizmetlerimizin faydalarını kendi kanallarımıza ek olarak kurumların arayüzleri üzerinden, ihtiyacın doğduğu anda müşterilerimize ulaştırabilir hale geleceğiz. Servis Bankacılığı modeli, müşterini deneyimini geliştirmek ve müşterilerine finansal çözümler sunmak isteyen tüm kurumlar için büyük bir fırsat. Bu kapsamda 2021 Aralık sonu itibariyle yürürlüğe giren Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik sonrasında hızla aksiyon alarak bu alana yatırım yaptık ve Ocak ayı itibariyle Türkiye’deki ilk Servis Bankacılığı Birimini kurduk. Bu birimin sorumluluğunu üstelenen Servis Bankacılığı Direktörümüz Pınar Yaşa, Bankamız ödeme sistemleri ve KOBİ Bankacılığı birimlerinde edindiği tecrübe ışında Servis Bankacılığı modeline yönelik yenilikçi çözümler konusunda çalışmalarını sürdürüyor.”
QNB Finansbank’tan ihracatçıya kolaylık
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.