Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
QNB Finansbank 2015 yılında hayata geçirdiği çocuk ve genç odaklı “Minik Eller Büyük Hayaller” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamında çocukları ve gençleri geleceğe hazırlama misyonuyla yenilikçi, yaratıcı, analitik, çözüm odaklı bireyler olmaları için matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok projeyi hayata geçiriyor.
Bu projelerden biri olan ve 2018 yılında QNB Finansbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın birlikte yürüttükleri ‘Hayallerin Gücü Adına Projesi’ kapsamında da 112 genç ve 20 gönüllü finansçı aracılığı ve hikâye anlatıcılığı yöntemi ile ilköğretim çağındaki çocuklara ulaşıldı. 2019 – 2020 eğitim döneminde de devam eden proje ile çocukların iletişim becerilerini güçlendirmek, kendilerini ifade edebilme yeteneği, yazılı ifade, hayal kurma, okuma, yaratıcılık yetilerinin yanı sıra özgüven kazandırmak amaçlanıyor.
Proje kapsamında İzmir Buca Karacaağaç Köyü Türk Kadın Konseyi İlk ve Ortaokulu’nda eğitim alan çocuklar, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, TOG Yönetim Kurulu Eş Başkanı Suzan Bayazıt ve TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü’nün katıldığı şenlikte hayal dünyalarında kurguladıkları hikayeleri sahnede anlattılar.
Hayallerin Gücü Adına Sosyal Sorumluluk projesi hakkında bilgi veren QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras; “Minik Eller Büyük Hayaller Sosyal Sorumluluk Platformumuz çatısı altında 2015 yılından beri gerçekleştirdiğimiz projelerle çocuklarımızın geleceğine giden yollarda onlarla yürümek için bu yola çıktık. Çocukların analitik yanlarının yanı sıra yaratıcı yönlerini de geliştirmeyi hedeflediğimiz için içerisinde hikaye anlatıcılığının temellerini barındıran bir proje oluşturduk. Bu proje ile yaratıcılığın, bir şeyi yoktan var etmek demek değil var olanlar arasında yeni ilişkiler kurmak olduğunu çocuklarımızla keşfetmek istedik. Var olan kelimeler arasında yeni ilişkiler kurulduğunda yepyeni cümleler ve hikayelerin açığa çıktığına şahit olduk. Yaratıcı eylemde bulunan çocuklarımız kendine özgü yeni yapılar ve hikayeler ortaya çıkardılar” dedi.
Aras, “QNB Finansbank olarak sanattan, kod eğitimine, matematikten hikaye anlatıcılığına kadar birçok alanda çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmak için projeler geliştirdik. 2015’ten bu yana 2 binden fazla gönüllü finansçımızın da katılımı ile Türkiye genelinde 480 binden fazla çocuğumuza kodlama, matematik, müzik, kültür ve sanat alanlarında farklı projeler ile ulaştık. Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2019 yılı sonunda 500 binden fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” diye sözlerine devam etti.
TOG Yönetim Kurulu Eş Başkanı Suzan Bayazıt ise şöyle konuştu:
Gençlerin gönüllü olarak topluma katkı sağlamaları için Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak 17 yıldır Türkiye’nin tüm şehirlerinde çok çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor, gençlere destek sağlıyoruz. Bu kapsamda gençlerin dönüştürücü gücüne inanan kurumlarımızla da iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. QNB Finansbank ile geçen yıldan beri devam eden ve hem Toplum Gönüllüsü gençlere, hem de gençler üzerinden çocuklara kendi gelişimleri için büyük bir katkı sunan projemizin ulaştığı başarı bizleri çok heyecanlandırıyor. Projede çocuklar sadece hikaye oluşturmayı değil, aynı zamanda hayal etmeyi, hayallerinin peşinden koşmayı, kendine güvenmeyi öğreniyor. Bu işbirliğiyle ile bu kadar önemli alanda olumlu etki yaratabildiğimiz için çok mutluyuz.
TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü de şu bilgileri verdi:
Projenin başladığı 2018 yılından bu yana İstanbul, İzmir, Samsun, Van, Kocaeli, Diyarbakır, Kırşehir, Balıkesir, Muğla ve Mersin olmak üzere toplam 10 il ziyaret edildi. Bu illerde bulunan köy okullarında okuyan 1.500 çocuğa ulaşıldı. Projenin yeni döneminde; İstanbul, Antep, Sivas ve Ankara’da bulunan okullarda 1.200 çocuğa daha ulaşmanın yanı sıra üç farklı ilde daha gerçekleştirilecek ‘Masal Günleri’ etkinliği ile 300 çocuğa doğrudan ulaşılması planlanıyor.
Çocuklarla gerçekleştirilen altı haftalık programda masallar, hikâyeler, tekerlemeler, bilmeceler, çeşitli grup çalışmaları yapılıyor, oyunlar oynanıyor. Programa katılan çocuklar altı hafta sonunda kendi masallarını kaleme alıyorlar. Toplum Gönüllüsü gençler de altı hafta boyunca çocuklarla yaptıkları çalışmalarda hayal dünyalarına, iletişim ve yazma becerilerine dair birçok adımı yakından gözlemleyip sonraki haftalarda daha da geliştirilmesi için hazırlıklar yapıyorlar. Verilen eğitimlerin sonucu olarak çocukların ekip çalışması ve problem çözme, yaratıcılık, özgüven artışı, kendine inanma, kendini ifade etme ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda pozitif yönde güçlenmeleri sağlandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.