BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in yardımcısı: Türkiye, S-400 teslimatının hızlandırılmasını istedi!----

Putin'in yardımcısı: Türkiye, S-400 teslimatının hızlandırılmasını istedi!

Putin'in yardımcısı: Türkiye, S-400 teslimatının hızlandırılmasını istedi!
12 Mart 2018 - 11:05 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye'nin isteği üzerine bu ülkeye S-400 hava savunma sistemi teslimatına ilişkin anlaşmayı daha hızlı hayata geçireceklerini söyledi.

Kojin Rossiya 24 televizyonuna verdiği röportajda, Türkiye'ye teslim edilecek S-400 hava savunma sistemi bataryalarına ilişkin olarak, "Kontrat imzalandı, şu anda hayata geçiriliyor. Türk tarafı, kontratın hayata geçirilmesinin hızlandırılması istediğini ifade etti" dedi.

"Kontratın hayata geçirilmesi konusunda onlarla (Türkiye) orta yolda buluştuk" diye devam eden Kojin, "Kontrat, sanıyorum ki, 2020 başında hayata geçirilmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Daha önce Türkiye'nin kontrat kapsamında 4 adet S-400 bataryası için Rusya'ya 2.5 milyar dolar ödediği açıklanmıştı. Bu miktarın bir kısmının Rusya'dan kredi ile ödendiği de belirtilmişti. 

Dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa 30 kilometre olan bu sistem ayrıca her hedefe iki füze kilitleyerek eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

Sevk edilmeleri halinde, Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak. (Spuntik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Soru12 Mart 2018 11:45

    Bir soru. Nato uyesine bu silahı vermeyi neden ister Rusya? Muhtemelen ve hatta kesinlikle Rusya'ya karşı etkisiz bir silahtır. E bölgede Rusya'dan büyük düşmanımız mı var? Yöneticilerimiz ne yapmak istemektedir? Rusya vs gibi baskıcı diktstoryal rejimlerle mi ismimiz anılsin? Dünya vizyonumuz nedir çok merak ediyorum, eğer öyle bişey varsa tabi. Peki koskoca TC devletinin bir kişiye bu kadar bağlı politika değişikliği yapması devletimizin sağlığı hakkında ciddi soru işaretleri doğurmuyor mu? Tek kişilik tiyatro gibi tek kişilik devlet mi olur?

  • İbrahim Ethem 12 Mart 2018 23:35

    Nasıl bir yorum.ozaman amerikanın verdiği herşey amerika ya karşı etkisizdir. Özellikleri okumadan nasıl böyle bir yorum yaparsın. Elektronik sistemi elinde olan ve geliştirilmeye açık bir anlaşma s 400.rusya sana teknolojisinide satıyor. Sen ve senin gibiler bugune kadar kumandası hep abd nin elinde olan oyuncaklar kullandiği için bu tur sistemler biraz bol gelir dusuncelerinize.

  • Akl-ı Selim12 Mart 2018 14:15

    Sevgili kardeşim, öncelikle şunu belirteyim ki Nato=ABD ve Türkiye üye olduğu ilk günden beri Nato'nun doğu bahçesinde ki bir çöplük konumundadır. Sözde müttefiklerimiz ABD ve Avrupa devletleri bizimle teknolojik silahlarını paylaşmak şöyle dursun elde kalmış eksi silahlarını ise şuan ki en büyük ulusal tehdidimiz olan PKK/PYD ile paylaşıyor. Şuan Suriye'de verdiğimiz savaş kürtlerle değil BATI iledir. Hal böyle olunca TC'nin yapması gereken diğer güçlü devletlerle iş birliği yapıp ulusal çıkarlarımıza sahip çıkmaktır. Bu S-400 füzeleri veya herhangi başka bir çıkar üzerine olabilir. Bütün bunları bir adamın şahsiyetine yüklemek yanlış olacaktır çünkü bu Türkiye'nin ölüm kalım mücadelesidir. Son olarak da diyorsun ki Rusya ile ismimizin anılması itibarımızı zedeler. Yüzyıllardır her türlü milletten anadolu insanına 3. sınıf insan muamelesi yapan Avrupa emin olunuz ki hiçbir zaman bize sempati duymayacaktır bknz AB'ye giriş müzakereleri. Saygılar...

  • broker12 Mart 2018 13:55

    müttefiklerden bu silahı elde edemediğimiz için rusyadan alıyoruz cahil

  • turan12 Mart 2018 11:30

    taşıma suyla değirmen dönmez bunlar boş işler en kısa zamanda yerli nükleer başlığımızı yapmak zorundayız yoksa bir amerika bir rusyanın kucağına otururuz.

  • poşo12 Mart 2018 11:56

    ne abd, ne rusya, ne israil ne de AB Türkiyenin nükleer silah edinmesine izin vermez.