Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomik Birliği'ne (AEB) üye ülkelere seslendi. Ülkesinin de üyesi olduğu AEB'nin çok kutuplu dünyanın güçlü ve bağımsız kutuplarından biri olmak için her türlü fırsata sahip olduğunu ifade etti.
AEB’ye üye ülkelerinin başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Birlik, ortaya çıkan çok kutuplu dünyanın güçlü, bağımsız, kendi kendine yeten kutuplarından biri olmak, değerlerimizi paylaşan ve Avrasya ile işbirliği yapmaya çalışan tüm bağımsız devletler için bir çekim merkezi olmak için her fırsata sahip” ifadelerine yer veren Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nin önceliklerinden birinin bu teknolojik potansiyelin ve gerçek bağımsızlığın geliştirilmesi olması gerektiğini söyledi.
Gazetemru'nun haberine göre Kremlin resmi internet sayfasında paylaşılan konuşmasında, AEB ülkelerinin ortak çalışma için en önemli stratejik önceliklerden birinin teknolojik potansiyelin geliştirilmesi olduğuna vurgu yapan Rus lider, “Ülkelerimizin gerçek bağımsızlığı ve kendi kendine yeterliliğinin sağlanması, teknoloji, kimya sanayi, ulaştırma mühendisliği, mikroelektronik ve hava taşıtlarındaki gelişimi ile olmalıdır. Mühendislik, gemi yapımı, ilaç, dijital ekosistemler, alternatif enerji, ziraat mühendisliği, biyoteknoloji ve tohum üretimi gibi alanlarda yükselmek, AEB’in ortak çalışmalarında stratejik hedefler olmalıdır” dedi.
Putin, yabancı para birimleri ve ödeme sistemlerinin kullanımının karşılıklı ticaret için yarattığı riskleri azaltmanın AEB ülkeleri için acil bir görev olarak nitelendirirken, yabancı para birimlerinin ve uluslararası ödeme sistemlerinin kullanımının karşılıklı ticaret için yarattığı ekonomik riskleri tutarlı bir şekilde azaltmak gerektiğine inandığını aktardı.
“Birlik içinde istikrarlı ilişkiler için vazgeçilmez bir koşulun, tüm ortakların kullanabileceği Mali Mesajlaşma Sistemi’ne bağlanılması olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz” diyen Rus lider, Rusya Merkez Bankası ile diğer üye ülkelerin merkez bankalarının arasındaki etkileşimin daha da geliştirilmesi gerektiğini ekledi.
Rusya Devlet Başkanı, ayrıca mali piyasaların uyumlaştırılması, üye ülkelerin sermayelerinin AEB içinde kalması ve ulusal ekonomilere yatırım yapılması için elverişli koşullar yaratılması gerektiğine vurgu yaparken, buna ek olarak bölgede büyüyen ekonomik faaliyetlere hizmet edecek değerlendirme araçları sağlayacak bir Avrasya Derecelendirme Kuruluşu kurma olasılığını araştırmayı uygun bulduğunu belirtti.
Avrasya Ekonomik Birliği ile Sırbistan arasında ticaret anlaşması
Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri Rusya'da toplandı
Avrasya Ekonomik Birliği’nde vergiler azalıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.