BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisProvus'tan açıklama----

Provus'tan açıklama

Provus'tan açıklama
13 Aralık 2010 - 10:52 www.finansgundem.com

Finansgundem'de yer alan haberlerden sonra Provus, avukatı aracılığıyla tekzip metni gönderdi

KONU: Medya grubunuza ait www.finansgundem.com internet sitesinde 09.12.2010 tarihine yayınlanan "TURKVEN'DE PROVUS KRİZİ" başlıklı yazıda müvekkil Provus Bilişim Hizmetleri A.Ş hakkında gereçklere aykırı, asılsız ve şirketin ticari itibarını zedelmeye yönelik karalayıcı iddialardan oluşan ifadelerde yer verildiğinden 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. Maddesi uyarınca cevap ve düzeltme hakkımızın kullanılmasıdır.

AÇIKLAMALAR

www.finansgundem.com/haber sayfasında, 09.12.2010 tarihinde ana sayfadan verilen, müvekkil Provus Bilişim Hizmetleri A.ş hakkında "TURKVEN'DE PROVUS KRİZİ" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Bu haber taraflı ve subjektif olmasının yanı sıra, tamamen asılsız ve gerçekten uzak bilgilere dayanmakta ve asla itibar edilmeyecek karalayıcı nitelikteki iddialardan oluşmaktadır.

1. Mezkur haberde, Müvekkil şirketin eski genel müdürü Alp Hepkarabelli'nin hisselerini satarak şirketten ayrılmasının, müvekkil şirkette sıkıntılara yol açtığı, yeni Genel Müdür Tunç Daşar'ın yönetimden bazı isimleri göndereceği ve çalışanların bu sebeple endişeli bir bekleyiş sürecine girdiği de ilan edilmiştir.

2. Haber kuruluşlarının işlerini ilkeli ve bağımsız kaynaklardan doğrulayarak yapmaları, verdikleri haberin doğruluğunu ve bunun sonuçlarını değerlendirmeleri beklenir. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan, kim tarafından söylendiği dahi açıklanmadan sadece karalayıcı nitelikteki iddialardan ibaret işbu haber, ticari piyasada büyük yankılara sebep olmuştur. Bu da, Müvekkil şirketin piyasadaki ticari itibarını zedelemiştir. Bu sebeple, yayınlanan haberin yayından kaldırılarak, ayrıca asılsız olduğunun kamuoyuna duyurulması gerekmektedir.

3. Haberde yazılanın aksine, müvekkil şirketin yeni Genel Müdürü, mevcut yönetim ve tüm çalışanlar; bu kısa sürede çok önemli başarılara imza atmışlardır.

4. Bu sebeplerle, 09.12.2010 tarihinde www.finansgundem.com adlı internet sitesinde yayınlanan haberin, hiçbir araştırma ve incelemeye dayanmayan asılsız ve karalayıcı nitelikteki iddialardan ibaret olduğu kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.

SONUÇ VE İSTEM

Yukarıda izah edilen sebeplerle, Anayasa, Basın Yasası, Basın Ahlak ilkelerine tamamen aykırı haberinizi şiddetle kınadığımızı belirtir, bu haberin derhal yayından kaldırılarak iş bu ihtarnamede belirtilmiş olan cevap ve düzeltme metinin 3 gün içinde aynen yayınlanmasını her türlü maddi, manevi, cezai, mali dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, ihtar ederiz. Cevap ve düzeltme metninin 3 gün içerisinde aynen yayınlanmaması veya hiç yayınlanmamaı durumunda 5187 sayılı Basın Kanunu madde 14 uyarınca Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuracağımızı ayrıca ihtar ederiz.

Cevap ve Düzeltme İsteyen Vekili

Av. ALİ CEM DAVUTOĞLU

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)