Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, son bir hafta içinde Türkiye’nin çeşitli illerinde, peşisıra gündeme gelen kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Milletimiz ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerini mahkûm etmekte ve devlet kurumlarının ortaya koyduğu çözüm önerilerinin geliştirilmesini beklemektedir. Devletimiz, önleyici tedbirlerin daha da etkinleştirilmesinin yanında, kadın sorununun karanlık köklerine karşı tam bağımsız, özgür ve ileri bir toplum olmamızın yolunu çizen Cumhuriyet Devrimlerimize yeniden sarılarak, süreci bu yönde ilerletmenin adımlarını atmak zorundadır” dedi.
Prof. Dr. Tülin Oygür, bugün (31 Mayıs 2020) yaptığı yazılı basın açıklamasında, 24 Mayıs’tan bu yana 4 kadın cinayeti ile sarsıldıklarını belirterek, şunları ifade etti:
“24 Mayıs’ta Muğla’da boksör sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar… 28 Mayıs günü Manisa’nın Şehzadeler İlçesinde, pompalı tüfekle yol ortasında öldürülen Gülnur Kocabaş… 29 Mayıs günü, tahminlere göre boşandığı eşi tarafından kendi evinde silahla öldürülen Nurcan Polat… 30 Mayıs günü Rize’nin Çayeli ilçesinde, 30 yıllık eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rukiye Çerman ve daha öncesindeki niceleri… En temel insan hakkı olan yaşam hakları, sadece kadın oldukları için, insafsızca ellerinden alınan bütün kadınlarımıza tanrıdan rahmet; büyük acılar içinde geride kalan sevdiklerine ise dayanma gücü diliyoruz.”
Prof. Dr. Tülin Oygür, açıklamasında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin, toplumların ağır sorunlardan biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Kadın cinayetleri, çağlar gerisinden günümüze uzanan bir insanlık suçunun adıdır. Öznesi, cinsiyeti yüzünden yani kadınlığı üzerinden hedef olan kadındır; fakat bu sorunun yarattığı sarsıntı, kadınıyla erkeğiyle bütün toplumu kuşatmaktadır. Milletimiz ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerini mahkûm etmekte ve önlemesi için devlet kurumlarının etkili çözümler üretmesini beklemektedir.
Önemsenen demokratik kitle örgütleri, kamuoyunun tepkisine önderlik etmekte; çözüm yollarının araştırılmasında çalışmalar yürütmektedir. Tarihsel temelinde, kadını erkeğin ‘kulu’ olarak gören feodalitenin yattığı kadına yönelik şiddetin, bazı kadın örgütlerinin yaptığı gibi, ‘erkeği hedefe koyarak’ kadınla erkeği birbirine düşmanlaştıran nefret söylemleriyle ortadan kaldırılamayacağı ise aklı başında bütün kesimler tarafından dile getirilmektedir.”
Prof. Dr. Oygür, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılan bütün hukuki, idari, eğitsel çalışmaların önemli ve değerli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“6284 Sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulama ve işlevselliğini artıran çalışmaların ve başta ‘Kadın Destek Uygulaması’ (KADES) olmak üzere, şiddete maruz kalan kadına, kolluk güçlerinin ivedi şekilde ulaşmasını sağlayan yöntemlerin, sayısal karşılaştırmalara göre daha iyi sonuçlar verdiği de görülmektedir. Alınan önlemler, uygulamada çıkan aksaklıklar ve noksanlar giderilerek geliştirilmelidir.”
Kadın cinayetlerinin kökleri çok derinlerde olan bir sorun olduğunu vurgulayan Oygür açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Emperyalist tahakkümün beslediği Ortaçağ karanlığı ve yaydığı kültürel yozlaşma, bu kökleri hala canlı tutmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamış gözüken zengin Batı toplumlarında da kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin yaşanmasının nedeni budur. Nihai çözüme, emperyalizmin derinden beslediği feodal düşünce kalıplarının tümüyle yıkılarak; kadın ve erkeğin toplumsal yaşamda birbirine göre konumlarının, üretim ilişkileri düzleminde eşitlenmesi ve insanın özgürleşmesiyle ulaşılacaktır.”
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.