BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Naci Görür'den Malatya depremine dair açıklama!----

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremine dair açıklama!

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremine dair açıklama!
16 Ekim 2024 - 12:05 www.finansgundem.com

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da bugün gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili bir değerlendirmede bulundu.


Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da bugün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin olarak, "Muhhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" yorumunu yaptı.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Akuşağı-Kale bölgesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, Doğu Anadolu Fay Zonu'nda gerçekleşti. 2020 Elazığ depremi ile bu fay zaten büyük ölçüde kırılmıştı. Bugün meydana gelen deprem de 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin bu faya enerji transferinin sonucu olabilir. Endişeye mahal yok" dedi.

YETKİLİLERDEN OLUMLU HABER

AFAD ve Sağlık Bakanlığı, deprem sonrası herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasarın yaşanmadığını duyurdu. Şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediğini belirten yetkililer, bölgedeki incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Malatya, 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrası sık sık artçı sarsıntılar yaşamıştı, ancak uzmanlar bu depremlerin bölgedeki enerji boşalmasının doğal bir parçası olduğuna dikkat çekiyor. (Sözcü)

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde depremMalatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)