BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Ahmet Ercan'dan çarpıcı açıklama: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir----

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan çarpıcı açıklama: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan çarpıcı açıklama: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir
26 Mart 2024 - 10:26 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Ercan, İstanbul’daki deprem riski ve yapılaşma konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Özellikle, İstanbul’da yoğun ve yüksek yapılaşmanın oluşturduğu risklere dikkat çekerek, bu durumu "Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir" diyerek açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremi hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.

Daha önce Marmara Denizi'nde meydana gelen depremler nedeniyle tetikte olmak gerektiğini söyleyen uzman isim, bu kez kritik açıklamasında, "Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir" dedi.

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde, özellikle de Bursa Gemlik hattında meydana gelen depremler endişe yaratıyor.

Prof. Dr. Ercan: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir

Ekonomim'in haberine göre Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "İstanbul'da kilometrekare başına 3 bin 500 kişinin yığılması, sık, yüksek yapılarla boğulması; kente karşı işlenen suçtur. Deprem olacak düttürüsü kullanılarak dilberim İstanbul yok edildi. Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir." dedi.

İstanbul'da 2045'ten önce büyük deprem beklenmiyor

Son olarak beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de tarih veren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şunları ifade etmişti:

"Dolayısıyla Kuzey Marmara'da deprem olmadan önce bunun gibi hatta bundan çok daha büyük 5, 5.5 ve 6 büyüklüğündeki depremleri bizler göreceğiz. Ben 1999 yılından bu yana söylediğim gibi İstanbul'da 2045'ten önce büyük bir deprem beklemiyorum."

Geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda, 4 şiddetinden daha küçük olan sarsıntılar için 'depremcik' denildiğini ifade eden Ercan, bu küçük çaplı depremlerin bilimsel veri dışında herhangi bir tehlikesinin söz konusu olmadığına ise özellikle dikkat çekmişti.

Ercan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda ise söz konusu küçük çaplı 'depremciklerin' beklenen büyük İstanbul depreminin ayak sesleri olmadığı ise özellikle vurgulanmıştı.

Prof. Dr Ahmet Ercan deprem riski bulunmayan illeri açıkladı

 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: İnşallah deprem olur!

 

Deprem uzmanı Görür'den korkutan uyarı: İstanbul uzatmaları oynuyor!

 

Deprem uzmanı 27 şehri uyardı: Yüzde 80'i yıkılır!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum27 Mart 2024 00:33

    He 4 şiddeti de yıkıcı olmaz mı yani karkas binalarda beton özelliğini yitirir se ve zaten o dökülen beton normlarına uygun beton değilse demirler korozyon dan dolayı çapları yarı yarıya düştüyse kalan çap ta nufuz eden oksitlenmenin etkisindeyse kullanılan demirler nervürlü değilse temel radye veya kazık temel değilse

  • E.g.26 Mart 2024 18:54

    SADECE İSTANBUL DEĞİL HER İL DEPREM RİSKİ ALTINDADIR 3600 EK GÖSTERGEYE BİZİM BAKANLIĞIN EMEKLİLERİ DE KAVUŞSA İDİ KİRACI 4000 TL EK PARA İLE YENİ TEKNOLOJİLER İLE YAPILMIŞ DAHA GÜVENLİ BİNAYA TAŞINABİLİRDİM (KADER KİME ŞİKAYET EDEYİM SENİ)

  • Neee26 Mart 2024 12:29

    He heeee...