<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPrice action stratejisiyle yatırımın 10 püf noktası----

Price action stratejisiyle yatırımın 10 püf noktası

Price action stratejisiyle yatırımın 10 püf noktası
12 Ocak 2023 - 18:09 www.finansingundemi.com

Yatırımlarında teknik analiz kullanan trader’ların sıklıkla kullandığı ‘price action’ stratejisi, fiyatın her şey olduğunu ve her tür veriyi içinde barındırdığını kabul eder.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknik analizin en önemli ara enstrümanlarından biri olan ‘price action’, fiyat hareketlerinden yararlanarak alım satım yapmayı sağlar. Doğru bir risk yönetimiyle, price action stratejisi, istikrarlı bir kazanç sağlayabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, fiyatın her şey olduğunu ve fiyat hareketlerinin tüm temel gelişmeleri içinde barındırdığını varsayan price action stratejisi, kolay öğrenilecek bir alan olmasa da, başarılı trader’ların alım satımlarında mutlaka kullandıkları stratejilerin başında gelir.

Amerikalı yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan analizinde, price action stratejisine dair 10 ipucu paylaşarak, bu stratejiyi kullanmak isteyen yatırımcılar için önemli veriler sunuyor. Her ne kadar basit gözükse de, yatırımcıların bu stratejiyi kullanmadan önce, price action stratejisi üzerine eğilmesi ve bol pratik yapması tavsiye ediliyor.

‘Price action’ın püf noktaları

Fiyatın, aynı vade ya da zaman dilimindeki hareketli ortalamaya göre bulunduğu yer, mevcut eğilimi gösterir.

Daha yüksek tepeler ve daha yüksek dipler, piyasanın yükseliş trendinde olduğunu tanımlar. Daha düşük yüksekler ve daha düşük dipler, piyasanın düşüş trendinde olduğunu tanımlar. Tanımlanmış bir aralıkta alım satım yapmak, yatay piyasa olarak kabul edilir. Ne tür bir piyasada olduğunuzu tanımlamak, direncin en az olduğu yönde ilerlemenize yardımcı olur.

Fiyatın önceden oluşturulan sinyalle belirlenmiş seviyeye ulaşmasıyla pozisyona giriş yapılır. Bir alım satım sinyalinin bir avantajı olmalı ve kayıplardan daha fazla kazanç sağlayan tarihsel bir modele dayanmalıdır.

‘Stop loss’, yanıldığınızı kabul ettiğiniz ve büyük bir kayıp yaşamadan önce küçük bir kaybı onayladığınız anlamına gelmelidir.

Zarar kesmek ya da zararı durdurmak yani ‘stop loss’, pozisyonunuz lehinize sonuçlanacaksa ulaşılmaması gereken bir fiyat seviyesidir. Bu, yanıldığınızı kabul ettiğiniz ve büyük bir kayıp haline gelmeden önce küçük bir kaybı onayladığınız anlamına gelmelidir. Stop loss, başarı olasılığının aleyhinize değiştiği fiyat seviyesi olarak kabul edilmelidir.

Kâr hedefi, daha fazla kâr elde etme olasılığının aleyhinize değişmesine kadar fiyatın yön değiştirebileceği en iyi senaryodur. Kâr hedefiniz, işleminizdeki maksimum potansiyel ödülü yani kazancınızı belirler.

MACD göstergesi, sinyal hattı geçişinin yönüne bağlı olarak piyasanın tek bir yönde ivme gösterip göstermediğini ölçebilir.

RSI indikatörü, bir piyasanın her iki yönde de çok hızlı hareket etmesi durumunda sinyal verebilir. Uzun pozisyon risk/ödül oranı 70 RSI'da düşme eğilimine girebilir; kısa pozisyonda ise 30 RSI'da fiyat, yukarı yönlü bir geri dönüşe yakın anlamına gelir.

Fiyat aralığı, işlem gördüğünden iki kat daha fazla genişlediğinde, bu, her iki yönde de oynaklığın ve artan riskin bir işaretidir. Bu, yani bir başka deyişle volatilite, daha küçük boyutlarda alım satım yapmak için genellikle iyi ve doğru bir sinyaldir.

Bir önceki alım satım aralığının kırılması, genellikle fiyatın o yönde devam etme ihtimalinin işaretidir.

Piyasa, niteliği belirlendiği takdirde, genellikle bir fiyat aralığı yönünde hareket etmeye devam eder.

Alım satım stratejinizi işlevsiz kılan 10 hata

 

Buffett’ın çok az bilinen 3 borsa stratejisi

 

Strateji geliştirmenin ipuçları

 

Finansal kararlarınızı etkileyen 6 ön yargı

 

Borsada başarının sırrı sıkıcı yatırımlar

 

Kendinize yatırım yapmanız için 3 neden

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)