Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en zengin 15. Kişisi Suudi Prens Velid bin Talal’in geçtiğimiz günlerde satışını duyurduğu Airbus A380 jet uçağını, 2010 yılında sattığı ortaya çıktı. Satışın gerçekleştiğini Forbes’a 2013 yılında bildiren Suudi Prens’in uçağı 2010 yılında Kral Abdullah’a sattığı belirtildi.
Forbes’a bilgi veren kaynaklar, 2010 yılının Mayıs ayında Kral Abdullah'a uçağın satışına ilişkin 150 milyon dolarlık bir sözleşme hazırlandığını bildirdi.
O dönemde prensin Airbus'a birkaç ödeme yapması gerektiği ancak uçağı istemediği için bu ödemeleri geciktirdiği kaydedildi. Kaynaklar Talal'ın A380'i 6 aylık gecikmeli teslim almak için Airbus'a ek 10 milyon dolar ödemek zorunda kaldığını bildirdiler.
26 Haziran 2011'de Airbus ve Suudi Krallığı arasında yeni alıcının Kral Abdullah olduğuna ilişkin anlaşma yenilendi. Suudi Maliye Bakanı ve Airbus Genel Müdürü John Leahy arasında imzalanan anlaşmada ise uçağın sahibi krallık adına Talal olarak gösterildi. 2012 yılı Forbes milyarderler listesinin yayınlanması öncesinde Şubat ayında Krallık Mali İşler Grup Başkanı Şadi Sanbar ısrarla A380'in satılmadığını ve 330 milyon dolar değerinde prense ait bir varlık olduğunu iddia etti.
Şubat 2013'te ise Sanbar Forbes'a yaptığı açıklamada satış fiyatı, satış tarihi ve alıcı ismi vermeden A380'in satıldığını söyledi. Son açıklamasında ise Sanbar, prensin satışı ifşa etmek istemediğini, kime sattığının ise kimseyi ilgilendirmediğini bildirdi.
PRENSİN İSTEKLERİNE GÖRE DÜZENLENDİ
Airbus, 2007’de Dubai Air Show'da özel jet A380’nin ilk müşterisinin milyarder Prens El Velid olduğunu duyurmuştu. 239 metre uzunluğunda olan özel jet, 853 koltuk kapasitesiyle ticari uçuşlar için kullanılacak şekilde değiştirilebiliyor.
Üretici şirket satış sözleşmesinin imzalanmasından sonra jet kabininin Prensin isteklerine göre düzenleneceği dışında bir açıklama yapmamıştı. Lüks taşımacılık sektöründe hizmet veren şirketler, özel jetlerin kabinlerini alıcıların zevklerine göre özelleştiriyor.
İngiliz Daily Mail gazetesinde yayımlanan habere göre uçakta kayar merdiven, konser salonu ve mermer kaplı bir buhar odası bulunuyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.