BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrag saldırganı: İleride bir manyak olacağımı biliyordum----

Prag saldırganı: İleride bir manyak olacağımı biliyordum

Prag saldırganı: İleride bir manyak olacağımı biliyordum
22 Aralık 2023 - 14:30 www.finansgundem.com

Prag’da 15 kişiyi öldüren saldırganın sosyal medya paylaşımı olay oldu. Saldırgan paylaşımında, "Her zaman öldürmek istedim. İleride bir manyak olacağımı biliyordum" ifadelerini kullandı.

Çekya’nın başkenti Prag’daki Jan Palach Meydanı'nda bulunan Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'ne (FFUK) dün düzenlenen silahlı saldırıda 15 kişi ölmüş, birçok kişi de yaralanmıştı. Polis yaptığı açıklamada, “Prag'daki Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'nin bulunduğu Jan Palach Meydanı'nda meydana geldiği bildirilen silahlı saldırıya müdahale ediyoruz. Şu anda 15'ten fazla ölü ve onlarca yaralı olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda failin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılı olduğuna dair elimizde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Halen kurbanların kimliklerini araştırıyoruz. Ancak saldırgan etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Çekya Başbakanı Fiala, saldırı sonrası ulusal yas ilan ettiklerini belirterek, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve hayatta kalanlara başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bugünkü korkunç olay karşısında hepimiz şok olduk. Bu saldırının kurbanlarının anısını onurlandırmak için 23 Aralık gününü ulusal yas günü olarak ilan ediyoruz. Ayrıca tüm Çek Cumhuriyeti vatandaşlarını 23 Aralık öğlen 12'de bir dakikalık saygı duruşuyla kurbanların anısını onurlandırmaya çağırıyoruz. Buna ek olarak hükümet, kararında Adalet Bakanı'na, yasa kapsamındaki tazminat talepleri konusunda mağdurlar ve hayatta kalanlarla maksimum iş birliği sağlaması yönünde talimat verilmesine karar vermiştir. Dünyanın her yerinden gelen destek ifadeleri için teşekkür ederiz. Onları çok takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"İLERİDE BİR MANYAK OLACAĞIMI BİLİYORDUM"

Çek haber sitesi Novinky, saldırıyı düzenleyen 1999 doğumlu David Kozak’ın söz konusu fakültede öğrenci olduğunu belirtti. Öte yandan İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan haberde 24 yaşıdaki saldırganın içine dönük yalnız biri olduğu ifade edildi. Kozak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bir okul saldırısı düzenleyip intihar etmek istediğini yazdığı ortaya çıktı. Paylaşımında, "Her zaman öldürmek istedim. İleride bir manyak olacağımı biliyordum" dediği belirtildi. Gazete haberinde saldırganın bir fotoğrafı da yer aldı.

Prag'da üniversiteye silahlı saldırı: 15 kişi hayatını kaybetti

 

ABD’de 40 binden fazla kişi silahlı saldırılarda öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)