<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPPK'da korona virüs detayı!----

PPK'da korona virüs detayı!

PPK'da korona virüs detayı!
27 Eylül 2021 - 13:12 www.finansingundemi.com

Merkez Bankası'nın 23 Eylül'deki faiz indirimi kararına imza atan Para Politikası Kurulu'nda bir üyenin eksik olması piyasaların dikkatini çekmişti. Prof. Dr. Abdullah Yavaş'ın Kovid-19'a yakalandığı için toplantıya katılamadığı iddia edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 1,5 yıl sonra faiz indirimi kararı alınan 23 Eylül tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında bir üyenin toplantıya katılmaması soru işaretlerine neden olmuştu.

Bloomberg’in iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, PPK üyesi Abdullah Yavaş, Kovid-19 testi pozitif olduğu için 23 Eylül’deki toplantıya katılamadı.

Prof. Dr. Yavaş’ın, ikamet ettiği ABD’de virüse yakalandığı aktarıldı.

TCMB ise resmi olarak konuya dair bir açıklama yapmadı.

PPK’nın, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu dahil toplam 7 üyesi bulunuyor.

2008’DEN BU YANA ÜYE

23 Eylül’deki PPK karar metninde toplantıya katılan 6 üyenin adı yer alırken, 2008 yılından beri kurulun üyesi olan Abdullah Yavaş’ın bulunmaması dikkat çekmişti.

23 Eylül’deki PPK toplantısına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu (Başkan), Dr. Emrah Şener, Dr. Uğur Namık Küçük, Mustafa Duman, Prof. Dr. Semih Tümen, Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu katıldı.

100 baz puanlık faiz indiriminin ardından dolar/TL, 8,65’ten 8,80’e yükselmiş, sonrasında ise 8,89 ile rekor kırmıştı.


Prof. Dr. Abdullah Yavaş, 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden birincilikle mezun oldu. Ekonomi doktorasını University of Iowa'da 1991 yılında tamamladı.

Bir yıl University of Illinois'de doktora sonrası araştırma yaptıktan sonra, 1992 yılında Pennsylvania State University İşletme Fakültesine Yardımcı Doçent olarak katıldı. Fakülte tarihinde ilk defa dört yıl içinde Doçentlik almayı başaran Yavaş, 2001 yılında Profesör oldu.

University of Michigan, Boğaziçi Üniversitesi ve University of Hong Kong'ta Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. 1999-2009 yılları arası Pennsylvania State University Gayri Menkul Çalışmaları Enstitüsü Araştırma Direktörlüğünü de yürüttü. 2009 yılında University of Wisconsin-Madison'a Distinguished Professor of Real Estate olarak katıldı.

Uluslararası kongrelerde çok sayıda tebliğ sunmuş olan Yavaş'ın elliyi aşkın akademik çalışması Journal of Economic Theory, Journal of Financial Economics, Journal of Financial Intermediation, Journal of Economic Behavior and Organization, Journal of Real Estate Finance and Economics, Games and Economic Behavior ve Real Estate Economics gibi dergilerde yayımlandı.

2001 yılında European Economic Association tarafından akademik yayın kriterine göre yapılan bir sıralamada dünyanın ilk 500 ekonomisti arasına giren 7 Türk'ten biri olan Yavaş, 2002 yılında gayri menkul konusunda akademik çalışmalar baz alınarak yapılan başka bir sıralamada da 6. oldu.

Gayrimenkul ekonomisi ve finansmanı konusunda ileri gelen akademik dergilerin editör kurullarında görev yapan Yavaş, Penn State University ve Iowa Univesity'de en iyi öğretmen ödüllerine de layık görülmüştür.

Prof. Dr. Abdullah Yavaş 11 Mart 2008 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Merkez Bankası Faiz kararı açıklandı

Faiz indirimi dövizi hareketlendirdi

‘TCMB, yılsonunda faizi yüzde 16'ya indirebilir’

Faiz indiriminden sonra paranın adresi

Faizin saatlik faturası 29 milyon lira

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)