BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Henüz faiz indirimi zamanı gelmedi----

Powell: Henüz faiz indirimi zamanı gelmedi

Powell: Henüz faiz indirimi zamanı gelmedi
03 Temmuz 2024 - 06:27 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonomik verilerin takip edildiği fakat faiz indirimi için daha somut verilere ihtiyaç duyduklarını, gerçek bir okuma görmek istediklerini belirtti

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD'de enflasyonun bu yılın başlarındaki yüksek okumaların ardından yeniden yavaşladığını söyledi ve Fed'in faiz oranlarını düşürmeden önce bu tür daha fazla kanıta ihtiyaç duyulacağını ekledi.

Powell, 2024'ün başındaki bazı ısrarlı yüksek enflasyon raporlarının ardından, Nisan ve Mayıs ayı verilerinin "dezenflasyonist bir yola geri döndüğümüze işaret ettiğini" söyledi.

''GERÇEK BİR OKUMA GÖRMEK İSTİYORUZ''

Avrupa Merkez Bankası'nın Portekiz'in Sintra kentinde düzenlediği para politikası konferansında bir panelde konuşan Powell, Fed yetkililerinin yüksek enflasyonu tamamen yenmiş olduklarından emin olmadan önce yıllık fiyat artışının %2'lik hedeflerine doğru daha da yavaşladığını görmek istediklerini belirtti.

Powell, "Biz sadece gördüğümüz seviyelerin enflasyonun altında yatan gerçek bir okuma olduğunu anlamak istiyoruz" diye konuştu.

Powell ayrıca Fed'in Mart 2022'den Temmuz 2023'e kadar 11 kez artırarak %5,3 seviyesine yükselttiği gösterge faiz oranını ne zaman düşüreceğini tartarken ince bir çizgide ilerlediğini de kabul etti.

Fed'in faizleri çok erken düşürmesi halinde, enflasyonun yeniden hızlanabileceği ve politika yapıcıları rotayı tersine çevirmeye ve cezalandırıcı Faiz artışları uygulamaya zorlayabileceği uyarısında bulunan Powell, "Bu kritik dönemde para politikasında dengeyi doğru kurmak - sabahın erken saatlerinde düşündüğüm şey gerçekten bu" dedi.

Powell, ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının temelde sağlıklı olmaya devam ettiğini, bunun da Fed'in faiz indirimlerinin ne zaman uygun olacağına karar vermede acele etmeyeceği anlamına geldiğini de söyledi.

Fed Başkanı ayrıca istihdam piyasasının "uygun bir şekilde soğuduğunu" ve bunun da hızlı ücret artışları yoluyla enflasyonist baskıları artırmayacağı anlamına geldiğini vurguladı.

New York borsası Powell sonrası yükselişle kapandı

 

Powell faiz indirimi için ipucu vermedi

 

Powell: Faiz indirimini başlatacak güvene sahip değiliz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)