<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPortföy yönetim şirketleri dernek kuruyor----

Portföy yönetim şirketleri dernek kuruyor

Portföy yönetim şirketleri dernek kuruyor
08 Mayıs 2017 - 15:49 www.finansingundemi.com

Sektör temsilcileri tarih netleşmemekle birlikte dernek kuruluşu için çalışmalara başladıklarını doğruladı

Türkiye'de portföy yönetim şirketlerinin bir bölümü Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği'ne üye. Üye olanların neredeyse tamama yakını ise büyük bankaların iştiraki olan portföy yönetim şirketleri. Kendilerine "bağımsız" ismi veren küçük bankaların portföy yönetim şirketleri ve herhangi bir bankanın iştiraki olmayan portföy yönetim şirketleri ise derneğe üye değil. Bunun nedenini sorduğumuz bir şirket yöneticisi, TKYD'nin üyelik ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve ayrıca kendilerine çok büyük bir fayda sağlamadığını söyledi. Hatta TKYD'nin büyük portföy yönetim şirketlerini desteklediğini de öne sürdü.

Kendilerinin gerektiği gibi temsil edilmediğini düşünen bağımsız portföy yönetim şirketleri şimdilerde dernekleşmek için çalışma başlattı. Para Dergisi’nden Esin Çetinel'in kulis haberine göre sektör temsilcileri tarih netleşmemekle birlikte dernek kuruluşu için çalışmalara başladıklarını doğruladılar. Dernek kurulması halinde küçük bankaların portföy yönetim şirketlerinin de dahil olması ile üye şirket sayısının 30'a ulaşabileceği söyleniyor.

Bugün Türkiye'de 46 portföy yönetim şirketi var. Bunlardan dokuzunun pazar payı toplam yüzde 93. ilk dört firmanın payı ise yüzde 69. Ve bu kurumların tamamı Türkiye'nin büyük bankalarının iştirakleri; genellikle grup sinerjisini kullanan firmalar. Yani grup şirketlerinin çıkarttığı yatırım fonları ve BES portföylerini yönetiyorlar. Bu nedenle bağımsız portföy yönetim şirketlerine göre çok daha büyük portföy büyüklüklerine ulaşıyorlar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)