BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPortekiz'de tarihin en büyük orman yangınları: Ulusal yas ilan edildi!----

Portekiz'de tarihin en büyük orman yangınları: Ulusal yas ilan edildi!

Portekiz'de tarihin en büyük orman yangınları: Ulusal yas ilan edildi!
20 Eylül 2024 - 16:07 www.finansgundem.com

Portekiz'de 14 Eylül'den bu yana devam eden orman yangınları, yedi kişinin ölümüne neden oldu. Yangınlar nedeniyle ülkede ulusal yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi.


Portekiz'de 14 Eylül'den bu yana devam eden ve yedi kişinin ölümüne neden olan orman yangınları nedeniyle ülkede ulusal yas ilan edildi. Ülkede bayraklar yarıya indirildi.

Yangınlarla ilgili yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tarihinin en büyük orman yangınlarından birini yaşayan Portekiz'de, bugüne kadar yanan alanın başkent Lizbon'un 10 kat büyüklüğünde bir alana eşit olduğu belirtiliyor.

Yetkililerden yapılan açıklamalara göre öllenlerden üçü itfaiyeci.

İkisi kadın biri erkek üç itfaiyeci, Portekiz'in orta kesimindeki Coimbra'daki Tabua'da çıkan yangınla mücadele ederken hayatını kaybetti.

Yangınlar, Averio, Vila Real, Braga, Viseu ve Coimbra gibi ülkenin kuzeyindeki yerleşim yerlerinde bazı köyleri tamamen kül etti.

Yüzlerce kişi evsiz kaldı, binlerce araç kullanılamaz hale geldi.

Özellikle ülkenin kuzey bölgesini etkileyen ve 120 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül eden yangınlar, yapılan müdahaleler ve yağışların başlamasıyla kontrol altına alındı.

Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların hâlâ 30'a yakın noktada devam ettiğini ancak kontrolü sağladıklarını ifade etti.

Dışişleri'nden Almanya'daki yangında vefat eden 2 Türk'e ilişkin açıklamaDışişleri'nden Almanya'daki yangında vefat eden 2 Türk'e ilişkin açıklama

 

Portekiz'de alarm: Orman yangınları için AB'den yardım talebiPortekiz'de alarm: Orman yangınları için AB'den yardım talebi

 

İzmir'de 5 gün süren yangının nedeni ortaya çıktı!İzmir'de 5 gün süren yangının nedeni ortaya çıktı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)