BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPO CEO'su Abbasoğlu: Petrol Ofisi Türkiye'deki ilk 10 bankadan biridir----

PO CEO'su Abbasoğlu: Petrol Ofisi Türkiye'deki ilk 10 bankadan biridir

PO CEO'su Abbasoğlu: Petrol Ofisi Türkiye'deki ilk 10 bankadan biridir
24 Ekim 2024 - 12:40 www.finansgundem.com

Petrol Ofisi Grubu Ceo’su Mehmet Abbasoğlu katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.


Petrol Ofisi'nin BP Petrolleri ve BP Türkiye'yi devralması ve şirketin finansal tablosuyla ilgili CNBC-e'ye konuşan Petrol Ofisi Grubu Ceo’su Mehmet Abbasoğlu önemli değerlendirmelerde bulundu.

Şirketin finansal dinamiklerini değerlendiren CEO Mehmet Abbasoğlu,"Petrol Ofisi'nin cirosu 11 milyar doların fevkinde bir de biz bir alım satım işlemi yapıyoruz, yani üstünden gelen geçen nakit akışı aslında bunun iki katı bizim aynı zamanda bu bahsettiğimiz ciro üzerinden birde 20 günlük ulusal stok tutma mükellefiyetimiz var. Bu envanterin fonlama maliyeti var bunun dışında vade farklarından oluşan bir fonlama açığını da yüksek faizlerle yerine koymak dışında değerlendirip tasarruf sağlayıp, o tasarrufu da paydaşlarımıza tüketicimize aktarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Petrol Ofisi Grup CEO'su  Abbasoğlu, "Bizim finans bölümümüz bu bu bağlamda bir gelir merkezi olarak, bir maliyet merkezi ile gelir merkezi olarak çalışan önemli bölümü Türkiye’de ilk 10 bankadan biridir. Kurduğumuz Fintech şirketi ile mesela arada aracıları ortadan çıkartarak fırsatları değerlendirip tasarruf sağlayıp bu tasarrufu da paylaştığımız bayilerimize ve son tüketicilerimize aktarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BP İSTASYONLARINI PETROL OFİSİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
BP ile birleşme konusuna değinen Abbasoğlu, “ BP’nin de Ataş rafinerisi olsun Ambarlı olsun alt yapısı bizim için çok önemliydi. İstasyonlar bizim de büyümek istediğimiz bir alan. Dolayısyla BP birleşmesinin zamanlaması çok doğru. Tabi ki bir konsolidasyon olacak. Bahsedilen istasyon sayıları bekli biraz azalacak. Biz bütün BP istasyonlarını 2 sene içinde Petrol Ofisi’ne dönüştüreceğiz. Bu tabi kontrat sürelerinin bitimiyle eş güdümlü olacak. Hem de bazı lokasyonların ivedilikle dönüşümüyle gerçekleştirilecek. Birtakım kıstaslarımız var. Bazı istasyonlar ardışıklık nedeniyle elinime edilecek. Hedefimiz bizim bunun minimum sayıda tutulması. Bizim düzenleyici kurumlarımıza verdiğimiz mükellefiyetler var” ifadesini kullandı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.9 milyar dolarlık finansmanDünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.9 milyar dolarlık finansman

 

Merkez Bankası döviz alımında frene bastıMerkez Bankası döviz alımında frene bastı

 

Petrol Ofisi, BP Türkiye'nin akaryakıt birimini alıyorPetrol Ofisi, BP Türkiye'nin akaryakıt birimini alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)