BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda petrol etkisi----

Piyasalarda petrol etkisi

Piyasalarda petrol etkisi
11 Aralık 2014 - 07:33 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarınındaki düşüşün etkisi sürüyor

Asya hisseleri, petrolün 5 yılın en düşük seviyesinde gerilemesi ile düşüş gösterirken ABD hisseleri Ekim ayından bu yana en sert kaybı gösterdi. Altın ve bakır yükselirken, Asya kredi riski 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülke tahvilleri, ABD Hazine tahvillerini takiben yükseliş gösterdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:17’de yüzde 0.6 geriledi ve 7 haftanın en düşük seviyesine inmeye hazırlanıyor. Japonya ve Hong Kong’da gösterge endeksler en az yüzde 1 düşüş kaydetti. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, ABD endeksinin yüzde 1.6 aşağı hareketlenmesinin ardından yüzde 0.2 yükseldi. Yen, 18 ayın en büyük yükselişin göstermesinin ardından yüzde 0.1 değer kaybetti. Avustralya doları, ülkede istihdamın beklentileri aşması ile güçlendi. Batı Teksas türü ham petrol (WTI), yüzde 4.5 düşmesinin ardından yüzde 0.8 artış gösterdi. Altın ve bakır yüzde 0.3 değer kazandı.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, düşen petrol fiyatlarının hisse senetleri, sanayi metalleri ve şirket tahvillerindeki satış dalgasını desteklemesi ile dün yüzde 2.17’ye geriledi. OPEC, 2015 yılındaki petrol üretimi ihtiyacı beklentisini 12 yılın en düşük seviyesine düşürdü. EIA’nın açıkladığı verilere göre,  ABD petrol stokları 1982’den bu yana en yüksek mevsimsel seviyeye ulaştı. Petroldeki düşüş, küresel büyümenin zayıflaması ile birlikte Tokyo’dan Pekin’e ve Brüksel’e deflasyon endişelerini artırıyor.  

Sydney’deki AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık dağılımı yöneticisi Nader Naeimi, “Piyasanın önceden ne kadar yüksek olduğu dikkate alındığında, şu an petrol ve Yunanistan’la ilgili endişelerin bir kombinasyonu ile karşı karşıyayız. Bunun yalnızca kar satışı yapılan bir piyasa olması ihtimali yüksek. Uzun vadede, enflasyon beklentilerinin düştüğünü görebilirsiniz ve günün sonunda uyarıcı bir küresel etki olabilir. Gelecek yıl 2014’ten çok daha volatil olabilir” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)