BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda gözler ABD'de olacak----

Piyasalarda gözler ABD'de olacak

Piyasalarda gözler ABD'de olacak
12 Nisan 2013 - 09:26 www.finansgundem.com

ABD'deki yoğun veri takvimi ve açıklanacak ilk çeyrek şirket karları piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak

Küresel piyasalarda, daha çok ABD kaynaklı pozitif seyir devam ederken bugün de ABD'deki yoğun veri takvimi ve açıklanacak ilk çeyrek şirket karları piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.
ABD'de son açıklanan verilerin özellikle de tarım dışı istihdam ve dün açıklanan işsizlik başvurularının beklentileri karşılayamaması nedeniyle küresel piyasalarda Fed'in parasal genişlemeye devam edeceği beklentilerini artırdı. Buna paralel olarak risk iştahı arttı ve hisse senedi piyasaları genel olarak pozitif seyretti.
ABD'de Dow Jones endeksi günü yüzde 0,09 oranında yükselişle günü tarihinin en yüksek kapanışı olan 14.865 puandan tamamlarken, rekor serisine gecikmeli başlayan S&P 500 endeksi de yüzde 0,36 oranında değer kazanarak kapanış rekorunu 1.593 puana taşıdı.
Avrupa tarafında da genel olarak yükseliş eğiliminin devam ettiği görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,78 oranında yükselişle tamamlarken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,45, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,85 oranında yükseliş kaydetti. Bankacılık krizinin göbeğindeki ülkelerden Yunanistan da ise suların durulmasıyla ASE endeksinin üst üstü üçüncü günü de yüzde 2'nin üzerinde yükselişle tamamlaması dikkati çekti. ASE endeksinin hafta başında gördüğü en düşük seviyeden bu yana yükselişi yüzde 16'ya ulaştı.
Hafta başından itibaren küresel piyasalardan, hatta yurt içinde tahvil-bono piyasasından bile negatif yönde ayrışan Borsa İstanbul, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklamaları ile not artırım hikayesini hatırladı ve BIST 100 endeksi yüzde 2'nin üzerinde değer kazanarak 84.000 puanın üzerine yükseldi. Analistler Moody's'in çözüm sürecinin Türkiye'nin kredi notunu pozitif yönde etkilediği açıklamasının, bu yönde atılacak adımların ve gelişmelerin piyasalara olan etkisini artıracağını ve not artışı beklentisinin zamanlaması yönünde iyimserliğe neden olduğunu kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
09.00 Almanya, mart ayı TEFE
12.00 Avro Bölgesi, şubat ayı sanayi üretimi
14.30 Türkiye, TCMB nisan ayı beklenti anketi
15.30 ABD, mart ayı ÜFE
15.30 ABD, mart ayı perakende satışlar
16.55 ABD, nisan ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi
17.00 ABD, şubat ayı işletme stokları
-Bugün ABD'de JP Morgan ve Wells Fargo'nun ilk çeyrek bilançoları açıklanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)