BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Fed korkusu----

Piyasalarda Fed korkusu

Piyasalarda Fed korkusu
06 Temmuz 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

ABD’de haziran ayı istihdam verileri beklenenden iyi gelince, Fed tahvil alımlarını erken azaltabileceği endişesiyle dolar yükseldi, borsa düştü

ABD’de haziran ayı istihdam verileri beklenenden iyi gelince, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tahvil alımlarını erken azaltabileceği endişesiyle dolar/TL tarihi zirveyi gördü, borsa yüzde 3.05 düştü. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, haziranda tarım dışı istihdam 195 binle beklentilerin üzerinde artarken, işsizlik oranı yüzde 7.6’da kaldı. İstihdamın haziranda 165 bin kişi artması bekleniyordu. İstihdam verisinin ABD’de tahvil alımlarının beklenenden de önce başlayabileceğini göstermesiyle dolar/TL tarihi zirveyi gördü.
Güne 1.9433/1.9440 seviyesinden başlayan dolar/TL gün içinde en yüksek yeni tarihi zirve olan 1.9705’i gördü. Güne 2.2240’lı seviyelerde başlayan sepet bazında TL ise 2.2452’ye kadar yükseldi. Dolar/TL daha sonra 1.9665/1.9670 seviyesine geriledi. ABD’de tarımdışı istihdamın beklentilerin üzerinde artmasının ardından, gelişmekte olan ülke piyasalarından çıkış gözlenirken, BIST-100 endeksi yüzde 3.05 düşüşle 73,111.83 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 5.08 geriledi.
‘Borsada satış sürebilir’
Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Fed’in muhtemelen Eylül ayından itibaren tahvil alımını azaltmaya gidebileceği beklentilerini güçlendirecek. Bu beklentiler ile borsada satışlar ve volatilite devam edebilir” açıklamasını yaptı.
“Dolar değer kazanmaya, ABD faizleri yükselmeye devam ettiği sürece ve Türkiye’de de faizler nispeten yüksek bu seviyelerde kaldıkça... bankacılık hisseleri üzerinden endekste baskı olacaktır” diyen Erginol TL’deki değer kaybının Temmuz ayı enflasyon rakamlarına yansıyabileceğine dikkat çekerek, “Geçen yıl Temmuz’da enflasyon eksiydi. Bu bağlamda Türkiye’de tahvil faizleri bir süre daha yukarıda kalacaktır. Bu da bankacılık hisseleri üzerinde baskı yaratacak” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)