BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Fed'e odaklandı----

Piyasalar Fed'e odaklandı

Piyasalar Fed'e odaklandı
14 Haziran 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Dolar kurundaki yükselişi Merkez Bankası frenledi. Şimdi gözler Fed'in toplantısına çevrildi

Gelişmekte olan piyasalardaki toparlanma ve uzun dolar pozisyonlarının kapatılmasıyla TL sepet bazında değer kazanarak 2.1718’den işlem gördü. Salı günü 1.91 TL’ye dayanan dolar ise dün 1.86 TL’ye kadar geriledi.
Bir bankanın döviz masası müdürü, “Tüm gelişmekte olan piyasalara girişler görüyoruz. Tabii salı günü TCMB’nin döviz satım ihalesi de zamanlama açısından iyi oldu. FED’in gelecek haftaki toplantısı öncesi dolarda uzun pozisyonların bir miktar azaltıldığını düşünüyorum. Gezi parkı konusunda hâlâ kesinleşen bir şey olmasa da nispeten tansiyon biraz daha düşük” dedi.
Merkez Bankası, salı günü 1.91 TL’ye dayanan dolara 5 kez müdahale etmiş, her biri 50 milyon dolarlık döviz satım ihalelerinde toplam 250 milyon dolarlık satış yapmıştı.
Öte yandan, 8 Mart 2023 vadeli 10 yıllık tahvilin faizi yüzde 7.45 seviyesine geriledi. 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilin faizi de spot piyasada yüzde 6.77 seviyesinden işlem gördü.
Bir bankanın tahvil-bono işlemcisi, “Yerli alımlarının yanı sıra bütün gelişmekte olan piyasalara paralel girişler de söz konusu. Öte yandan kurdaki düşüş eğilimi de etkili” dedi. Bankacılar, tahvil piyasasında özellikle gösterge tahvilde hacimlerin çok düşük olduğuna dikkat çekti.
BIST yüzde 0.51 düştü
Bu arada, FED’in para musluğunu kısacağı beklentisiyle küresel piyasalarda satış dalgası yaşanırken, BIST endeksi tepki alımlarıyla ayrışıyor. Gün içinde yüzde 1’i aşan oranda prim yapan endeks, kapanışa yakın kazançlarını verdi ve yüzde 0.51 düşüşle 76.488 puandan kapandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)