BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar endişelensin!----

Piyasalar endişelensin!

Piyasalar endişelensin!
04 Eylül 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi profesörü Rogoff, gelişen piyasalar konusunda endişelenmek için yeterince neden olduğunu ileri sürdü

Ekonomist ve Harvard Üniversitesi Profesörü Kenneth Rogoff, gelişen piyasalar konusunda endişelenilmesi gerektiğini söyledi.
Eski bir IMF başekonomisti olan Rogoff, Project Syndicate'teki makalesinde "Endişe duymak için çok neden var. Orta ölçekli şokların bile gelişen piyasalarda nasıl travma yarattığı göz önünde bulundurulursa, insan büyük bir problemin nasıl bir şeyi tetikleyebileceği merak ediyor" dedi.
Ülkelerin tasarrufçuları tutmak için daha sıkı sermaye kontrolleri ve düzenlemeler uygulayabileceğini söyleyen Rogoff, ancak bu tür bir finansal baskının da kredi piyasaları ve uzun vadeli büyümeye zarar vereceğini belirtti.
Rogoff, gelişen piyasaların daha esnek kurlar, daha fazla döviz rezervi, daha iyi para politikası rejimleri ve daha az dış borç ile önceki krizlerden daha iyi pozisyonlarmış olduğunu, ancak yine de yerel para cinsinden borçların krizi önlemediğini ve borçları ödemek için para basmanın da yüksek enflasyonu tetikleyerek durumu daha da kötü hâle getirebileceğini söyledi.
"Gelişen piyasalarda işler şimdi ya da birkaç yıl içinde daha kötü bir şeye dönüşürse, dünya buna hazır mı?" sorusunu yönelten Rogoff, Euro Bölgesi deneyimi sonunda IMF'nin olası bir gelişen piyasalar krizini nasıl yöneteceğinin de endişe nedeni olduğuna dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)