BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar açıklanacak verilere odaklandı----

Piyasalar açıklanacak verilere odaklandı

Piyasalar açıklanacak verilere odaklandı
30 Nisan 2013 - 09:44 www.finansgundem.com

Yurt içinde piyasalar, dış ticaret açığı ve enflasyon raporunu takip edecek

Küresel piyasalarda, pozitif hava parasal genişlemeye yönelik iyimserlik ve faiz indirim beklentileri ile devam ederken, bugün yurt içi ve yurt dışında hafta boyunca devam edecek önemli veri ve açıklamalar gelmeye başlayacak.
Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak enflasyon raporu ve sonrasında Başkan Erdem Başçı'nın sorulara vereceği cevaplar, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak. Bugün ayrıca mart ayı dış ticaret istatistikleri ve Hazine'nin önümüzdeki üç ay için açıklayacağı borçlanma stratejisi de takip edilecek.
TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın son PPK toplantısında yapılan 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından bugün yapacağı açıklamalardan, önümüzdeki toplantıya yönelik sinyaller arayacak olan piyasalar, yine bugün saat 10.00'da açıklanacak mart ayı dış ticaret açığı için ise ortalama 8,6 milyar dolarlık açık beklentisi içinde.
AA Finans tarafından 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen dış ticaret verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin mart ayı dış ticaret açığı beklentilerinin ortalaması 8,6 milyar dolar olmuştu.
Ankete katılan ekonomistler arasında mart ayı dış ticaret açığına ilişkin en yüksek beklenti 10,3 milyar dolar olurken, en düşük beklenti ise 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.
Yurt dışında, İtalya'da siyasi belirsizliğin gündemden düşmesi, olumsuz makroekonomik verilerin ardından ABD'de bugün başlayan Merkez Bankası (Fed) toplantısından parasal genişlemenin devamı yönünde açıklama geleceği ve perşembe günü yapılacak toplantıda da Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Faiz indirimine gidebileceği beklentileri piyasaların pozitif seyrini devam ettirmesini sağlıyor.
Analistler bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilere odaklanacak olan küresel piyasaların genel olarak pozitif seyrini devam ettirmesini bekliyor
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
09.00 Almanya, mart ayı perakende satışlar
10.00 Türkiye, mart ayı dış ticaret istatistikleri
10.00 Türkiye, TCMB enflasyon raporu sunumu
10.55 Almanya, nisan ayı işsizlik oranı
12.00 Avro Bölgesi, nisan ayı öncü TÜFE verileri
16.00 ABD, şubat ayı S&P Case Schiller konut fiyat endeksi
16.45 ABD, nisan ayı Chicago PMI
17.00 ABD, nisan ayı CB tüketici güven endeksi
17.00 Türkiye, Hazine Mayıs-Haziran-Temmuz dönemi iç borçlanma stratejisi
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)