<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasada baskı azalıyor----

Piyasada baskı azalıyor

Piyasada baskı azalıyor
03 Aralık 2017 - 08:33 www.finansingundemi.com

Hürriyet'ten Zeynel Balcı, piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi ve önümüzdeki hafta piyasalarda yaşanacak gelişmeleri analiz etti. İşte Balcı'nın o haberi:

Gergin gündemin piyasalar tarafından kısmen fiyatlandığı söylenebilir. ABD’deki dava ile ilgili Başbakan Yıldırım’ın bu yönde bir olumsuzluk yaşanırsa ‘bankaların arkasındayız’ mesajı da önemliydi.

Kasım ayı nihayet bitti. Son yılların en gergin kasım aylarından bir yaşandı. Borsadaki düşüş yüzde 5’in üzerinde. Piyasada baskı azalıyorDolar/TL kurlarında aynı oranda artış görülürken faizdeki yükseliş ise biraz daha fazla. Gergin gündem belli ölçüde fiyatlanmış olarak bakiyesini aralık ayına devretti. ABD’de devam eden dava ile siyasi gelişmeler ilk sıralardaki yerini koruyor. Yani yine ekonomi dışı bir gündeme sahibiz. ABD’deki dava ile ilgili kararın önümüzdeki hafta çıkması zor görülüyor. Sonraki haftalara sarkma ihtimali yüksek olarak değerlendiriliyor. Piyasalarda bu yöndeki duyarlılık son günlerde biraz azaldı. Ancak sonuçları önemli olabilir. Başbakan ve başbakan yardımcısı Şimşek’in bu yönde bir olumsuzluk yaşanırsa “bankaların arkasında olunacağı ve sahip çıkılacağı” mesajları bu açıdan önemli görüldü. Yurtdışı hesap polemiği eksenli siyasi gelişmelerin ise etkileri ise bu aşamada sınırlı.

UYUM SAĞLAYAMADI

Ekonomik gündemde ise pazartesi enflasyon, cuma ise ABD tarım dışı istihdam verileri var. Daha önemli konu başlıkları bir sonraki hafta, merkez bankası faiz kararı ve Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyüme verileri olacak. Kasımdaki kur artışı ve geçişkenliği nedeniyle enflasyon beklentileri biraz yüksek. Bu beklenti gerçekleşirse 14 Aralık toplantısında faiz artışı için Merkez Bankası’nın eli biraz rahatlarsa bu durum döviz kurları üzerine baskı yapar mı sorusu akla geliyor. Geçen hafta kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den “Dirençli yüksek enflasyon ve Merkez Bankası’nın yetersiz cevabı Türkiye’nin kredi notu için endişe yaratması olası” gibi uyarı içeren bir açıklama geldi. Türkiye’nin CDS (risk primi) biraz düşse de gelişen ülkelere göre hala yüksek. Yabancı bakışında biraz yumuşama var ama henüz olumluya yorulacak boyutta değil. Türkiye mali piyasaları kendine has gündemi nedeniyle dış piyasalardaki iyimserliğe uyum sağlayamadı.

Piyasada baskı azalıyor

OLUMLU SEYİR VAR

Gelişmiş ve gelişen ülke borsalarında çıkış trendleri, risk primlerinde düşüş eğilimi sürüyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Faiz artışı ve bilanço küçültme işlemine başlamasına rağmen önceki aylara göre azalsa da gelişen ülke piyasalarına fon akışı devam ediyor. Risk iştahı korunuyor. ABD’de düşük enflasyon beklentilerine bağlı olarak Fed’in faiz artış hızının zayıflayacağı varsayımı, vergi reformu oylamasının erteleneceği haberleri ve Trump’un Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın itiraflarıyla dolar son günlerde değer kaybediyor. Bu durum ABD tahvil faiz oranlarındaki yükselişin sürüyor olmasının baskısıyla altın fiyatlarına pek yansımadı. İçerideki gram/TL fiyatı ise dolar/TL kuruna göre dalgalanıyor. Petrolde OPEC’in “üretimde kısıtlama süresini” 2018 sonuna kadar uzatma kararı, S. Arabistan ve Ortadoğu kaynaklı gelişmelerle güç kazanan yükselişin devamında etkili oldu. ABD’de görülen davanın piyasalar üzerindeki etkisi olayın kısmen fiyatlanmış olmasına bağlı olarak zayıflamaya başladı. Bu durum borsada tepki alımları, faiz ve döviz kurlarında ise hafif gevşeme olarak etkisini gösterdi. İçerideki siyasi tansiyon düşer, olağan dışı yeni bir gelişme olmazsa yılı iyi kapatma isteğiyle birlikte nispeten daha iyimser bir hava gündeme gelir mi konusunda izlemede olacağız. Dış piyasalarda ise gerek gelişmiş, gerekse gelişen ülkelere lehine olumlu bir seyir var. Piyasalarda baskı biraz zayıflasa da temkinli görünümün dağıldığı söylemek için henüz erken.

Piyasada baskı azalıyor

BORSADA DÜŞÜŞ TRENDİ SÜRÜYOR

BORSADA düşüş hareketi sürüyor, tepki alımları zayıf kaldı. Destek noktaları 101.500 ve 100.000-99.300 seviyelerinde. İlk dirençler ise 104.500-105.000 seviyelerinde. Tepki çıkışlarının devamı ve güç kazanması için ilk aşamada 105.000 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler 107.000-108.000 seviyelerinde. Endekste düşüş trendi korunmakla birlikte geri çekilmelerde tepki alımları görülebilir.

Piyasada baskı azalıyor

DOLAR/TL YÜKSELİŞİ HIZ KESTİ

DOLAR/TL kurunda kâr satışlarına rağmen çıkış trendi sürüyor. İlk destekler 3.91-3.90 seviyelerinde görülürken bu seviyelerin üzerinde çıkış hareketi gücünü koruyacak. Aksi takdirde sonraki destek noktaları 3.84 ve 3.80 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 3.98-4.00 seviyelerinde. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. Sonraki direnç 4.10 seviyesinde. Yükseliş denemeleri satışla karşılaşabilir. Zeynel Balcı / Hürriyet

Piyasada baskı azalıyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • db03 Aralık 2017 21:27

    Baskı azalması uydurma piyasalar bitik bitik...millet tamamen borçlu borçlu olmayanda da ne biriktirecek ne de harcayacak para var...bunlar oturduğu yerden ahkam kesiyorlar...