BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrolden milyonlarca dolar kazanıyor!----

Petrolden milyonlarca dolar kazanıyor!

Petrolden milyonlarca dolar kazanıyor!
19 Kasım 2014 - 16:26 www.finansgundem.com

IŞİD’in militanlarının maaşları ve diğer giderlerini ele geçirdiği rafinerilerden gelen petrolü kaçak yollarla satarak karşıladığı düşünülüyor

Irak ve Suriye’de etkili olan IŞİD'in bu iki ülkede sürdürdüğü çatışmaların maliyetini Irak’ta ele geçirdiği petrol rafinerilerinden gelen petrolü kaçak yollarla satarak karşıladığı düşünülüyor.

Bir süredir ABD önderliğinde gerçekleşen hava saldırılarının hedefinde olan bu rafineriler sayesinde örgüt, haftada milyonlarca dolar gelir elde ediyor.

Bu güne kadar yaklaşık yarım düzine petrol rafinerisini ele geçiren IŞİD, bu tesisleri işgal ettikten hemen sonra ilk iş olarak yeniden faliyete geçiriyor ve kaçak petrol satışından elde ettiği gelirle örgüt için savaşanların maaşlarını ödüyor.

Elde ettiği petrolü Suriye ve Irak'a sınırı olan ülkelere kaçakçılık yapanlara saatan IŞİD, iddialara göre, militanlarına her ay 500 dolar, komuta kademesine ise 1,200 dolar ödeme yapıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)