Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Petrol, Perşembe günü daha fazla üretim kesintisi vaat eden ancak ayrıntıların belirsiz olduğu OPEC+ toplantısının ardından düşüş yaşadıktan sonra kayıplarını sürdürdü.
Şubat ayında Brent ham petrolü bir önceki seansta yüzde 2,4 düştükten sonra varil başına 80 dolara düşerken, ABD ham petrolü 76 dolar civarındaydı. İttifak, Ocak ayından itibaren günde yaklaşık 900 bin varillik yeni üretim kesintisi yapacağını duyurdu ancak Angola zaten kotasını reddettiği için kısıtlamalar isteğe bağlı. Suudi Arabistan, günde 1 milyon varillik ayrı kesintisini ilk çeyreğe kadar uzatacağını söyledi.
KESİNTİLERİN AYRINTILARI EKSİK
Ham petrol Perşembe günü ilk olarak, OPEC+'nın gelecek yılın başında beklenen fazlanın durdurulmasına yardımcı olacağı umuduyla kesintiler konusunda ön anlaşmaya varmasının ardından tırmandı. Bu iyimserlik, ayrıntıların eksikliği nedeniyle hızla söndü; buna yatırımcıların kafasını karıştıran bir sonuç basın toplantısı ve nihai bildirilerin olmaması da dahil.
Danışmanlık şirketi Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda OPEC+ toplantısının sonucunun "kafa karıştırıcı, karmaşık bir karmaşa…Bunların hepsi hala gönüllü kesintiler ve hayal kırıklığının nedenlerinden biri de bu" dedi ve ilk çeyrekte günlük ekstra 900 bin varillik ek kesintilerin uygulanıp uygulanmayacağının zamanla görüleceğini ekledi.
Ham petrol, grup dışından artan arz sinyalleri ve zayıf talep görünümü üzerine ikinci aylık düşüşünü kaydettikten sonra, OPEC+'nın inişli çıkışlı seyrinin ardından haftayı yatay kapatmaya hazırlanıyor. Bu endişeler Perşembe günü, ABD'nin dünyanın en büyük üreticisinin ham petrol üretiminin Eylül ayında günde 13,2 milyon varil ile rekor seviyeye ulaştığını bildirmesiyle daha da belirginleşti.
Petrol fiyatlarında OPEC+ etkisi sürüyor
Çin'de Caixin imalat PMI'ı beklentilerin üzerinde artış
Bölgeden gelen son veriler sonrası Asya borsaları düşüşte
Reeskontta faiz oranı artırıldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.