Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Suudi Arabistan'ın dev petrol şirketi Saudi Aramco, konuya yakın şirketlerin verdiği bilgiye göre Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi ile ilgilenen şirketler arasında öne çıkıyor.
Bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre Petrol Ofisi'ni satın almak için teklif veren Saudi Aramco, teklifin değerlendirilmesini bekliyor.
OMV sözcüsü şirketin 2015 yılında yaklaşık 10 milyar euro satış geliri olan Petrol Ofisi için bağlayıcı teklifleri aldığını belirtti ancak ayrıntı vermedi. Şirket daha önce satışı bu yıl tamamlamayı öngördüğünü açıklamıştı.
Aramco sözcüsü şirketin söylenti veya spekülasyonlar hakkında açıklama yapmadığını ifade etti.
Diğer kaynaklar Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR'ın da teklif verdiğini belirttiler.
Petrol Ofisi Türkiye geneline yayılmış dağıtım ağıyla, Aliağa'da Star adlı petrol rafinerisini inşa eden ve gelecek yıl tamamlamayı öngören SOCAR'ın Türkiye'de doğal bir dağıtım noktası oluşturuyor. Şirket geçen yıl Ekim ayında OMV'nin Aliağa'daki depolama terminalini de almıştı.
Konu hakkında SOCAR'a ulaşılamadı.
OMV petrol ve gaz çıkarma işine odaklanacak
OMV geçen yıl petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerine odaklanmak için Petrol Ofisi'nin oluşturduğu dağıtım ağı işini satışa çıkarmıştı.
Avrupa'da neredeyse en yüksek satış fiyatlarına sahip olmasına rağmen yüksek akaryakıt vergileri ve diğer düzenlemeler nedeniyle Türkiye'deki 70 dağıtım şirketi dar kâr marjlarıyla çalışıyor.
EPDK verilerine göre 2015 yılında 5.95 milyon ton akaryakıt satışıyla Türkiye piyasasının yüzde 24'üne sahip olan Petrol Ofisi son olarak Kasım ayında 530,206 ton satışla pazardan 22.7 pay aldı.
Şirket, internet sitesinde yer alan bilgiye göre yaklaşık 2,000 benzin istasyonu, bir madeni yağ üretim tesisi, 11 akaryakıt ve üç LPG terminali işletiyor. Şirketin 1.17 milyon metreküplük de depolama kapasitesi bulunuyor. (Dünya)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.