Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ihtiyacının yüzde 9'unu karşılayan Batman'da, ekonomik olmaması nedeniyle kapatılan kuyuların petrol fiyatlarının artmasıyla son dönemlerde tekrar açıldığı bildirildi.
KUYU AÇILDIKÇA VERİM ARTIYOR
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, petrolün ortalama 1400 metre derinlikten çıktığını açıkladı. Yılda 10'un üzerinde kuyu kazıldığını anlatan yetkililer, kuyu açıldıkça verimin arttığını kaydetti. Her kuyunun ortalama 1 milyon liralık maliyetle açıldığı ve yeni kuyuların açılması için hazırlık yapıldığı da belirtildi. Basın mensuplarına düzenlenen gezide konuşan Batman Valisi Yılmaz Arslan ise fiyatlar artınca kuyuların işletilmesinin verimli olduğunu belirtti.
ŞEHİR EFSANESİ DOĞRU MU?
Vali Aslan, bir gazetecinin, "Kuyularımızın işletilmesinin dış güçler tarafından engellendiği söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusu üzerine, "Bana göre efsane. Böyle bir şey söz konusu değil kesinlikle. Şu anda özel şirketler de bizim bölgede çalışmalar yapıyor. Para harcıyorlar, bulunca neden çıkarmasınlar" dedi.
Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!
TANER YILDIZ SİNYALİ VERMİŞTİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1980'li yıllarda kapatılan petrol kuyularının yeniden açılacağının sinyallerini vermişti. Petrolün değerlenmesiyle birlikte bu kuyuların kendi masraflarını karşılar duruma geldiğini belirten Yıldız şu ifadelere yer vermişti: "1980′li yıllarda ham petrolün varil fiyatı 20 dolar seviyesindeyken, bizim bazı kuyularımız betonlandı. Bunlar, kuyunun belirli rakamları tutturamadığı için oldu. Variline 20 dolar masraf yapıp 20 dolar ciro yaparsanız tabi ki o kuyu açmamak, çalıştırmamak daha uygun olur. Biz şuanda özellikle Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi yerlerde, 6 tane betonlanan sahadan tekrar petrol üretiyoruz. Kapasiteleri çok sınırlı olsa da, kiminde 100 varil kiminde 500 varil olsa da şuan ki fiyatlar masraflarımızı karşılıyor. Karlı olmadığı için kapatılan petrol kuyularında çalışıyoruz. Bir kısmını da açmaya devam edeceğiz."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.