Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Petrol fiyatları, küresel ekonominin sağlığına ilişkin korkular ve OPEC'in küresel arz bolluğunu giderme konusundaki ilerlemesi ile birlikte, oldukça hareketli geçen bir haftada rallisini sürdürmekte güçlük çekti.
Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 0.7 düştü ve haftalık kazancını yüzde 1'in altına indirdi. Talebe ilişkin endişeler, son birkaç gün içinde, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomik tahminlerini indirmesi, Çin'in büyüme hedefini aşağı çekmesi ve OECD'nin küresel görünümünü düşürmesi ile birlikte yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Ancak küresel petrol üreticileri, daha önce görülmeyen bir disiplin ile üretimi kısmaya devam ediyor ve bu durum arz sıkışıklığı riskini getiriyor.
Büyümeye ilişkin süren endişeler, Noel arefesinden bu yana fiyatların yüzde 30'un üzerinde yükselmesine neden olan ralli üzerinde baskı oluşturdu ve ABD ile Çin arasında uzun zamandır süren ticaret savaşı da belirsizliğe katkıda bulundu. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri, ABD ekonomisinin durumuna ilişkin yeni işaretler verebilir. Öte yandan, ABD'nin Venezuela ve İran'a uyguladığı yaptırımlar, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde üreticilerin kurduğu koalisyonun arzı gönüllü kıstığı bir ortamda üretimin daha da düşmesine neden oluyor.
Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "Petrol fiyatları bu hafta oldukça dar bir alanda seyretti, "dedi ve "ABD'de bugün açıklanacak olan istihdam verileri ve gelecek hafta açıklanacak olan aylık OPEC raporu petrol piyasasını, bu hafta gördüğümüzden daha derin bir şekilde hareketlendirme potansiyeli taşıyor. Piyasalar ayrıca ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasına ilişkin iyimserliği henüz tam fiyatlamadı" şeklinde görüş bildirdi.
Nisan vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 42 sent düşüşle varil başına 56.24 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 13:56'da 56.31 dolar seviyesinde seyrediyordu. Fiyatlar, önceki hafta 1.46 dolar düştükten sonra bu hafta 51 sent yükseldi.
Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 44 sent düşerek varil başına 65.86 dolara geriledi. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.2 yükseldi. Küresel gösterge Brent petrolü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 9.18 dolar primli işlem gördü.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.