Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Petrol, OPEC+ ittifakının, üretim kotaları konusundaki anlaşmazlığın ortasında kritik bir toplantıyı ertelemek zorunda kalması ve grubun gelecek yılki üretim politikası üzerinde belirsizlik yaratmasının ardından düşüşünü sürdürdü.
Küresel gösterge Brent, önceki iki seansta yüzde 1,3 düştükten sonra varil başına 81 doların üzerinde sabit kalırken, ABD ham petrolü, Şükran Günü tatilinin ardından varil başına 77 doların altında kaldı.
PETROLDE ÜRETİM BELİRSİZLİĞİ
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün fiili lideri olan Suudi Arabistan ve müttefikleri, Afrikalı üyelere yönelik üretim kotaları konusunda bir anlaşmazlığın ortasındalar. Başlangıçta bu hafta sonu için planlanan toplantı 30 Kasım'a ertelendi ve yüz yüze oturum yerine çevrimiçi bir oturum olacak.
Petrol fiyatları Eylül ayının sonundaki zirvesine göre yaklaşık yüzde 16 düşüşle arka arkaya aylık kayıplara doğru ilerliyor. Düşüş, OPEC+ üyesi olmayan ülkelerden gelen arzın arttığına, ABD stoklarının arttığına ve İsrail-Hamas savaşının yarattığı primin azaldığına dair işaretlerden kaynaklandı. Bu arada Uluslararası Enerji Ajansı piyasanın gelecek yıl tekrar fazlaya gireceğini öngörüyor.
PETROLDE GELECEK SENEDE GÖRÜNTÜ GRİ
SDIC Essence Futures Co.'nun Pekin merkezli baş enerji analisti Gao Mingyu, "Gelecek yıl talep artışı üzerinde kara bulutlar beliriyor, bu nedenle piyasanın daha güçlü arz kısıtlamalarına ihtiyacı var" dedi.
Gecikmeden önce yatırımcılar, Suudi Arabistan'ın tek taraflı olarak günde 1 milyon varillik kesintiyi uzatacağını duyurmaya hazırlandığını düşünüyorlardı. Ayrıca Riyad'ın ekstra kısıtlamalarla diğer üyeleri de kendilerine katılmaya yönlendirebileceğine dair tahminler vardı, ancak tartışma bu sonucu şüpheye düşürdü.
ANZ Group Holdings Ltd. analisti Jack Chambers bir notta "Yatırımcılar bir anlaşmanın hâlâ mümkün olup olmadığını değerlendiriyor. Bu olayın ötesinde, ABD petrol stoklarının artmasıyla birlikte temel gelişmeler düşüş yönünde oldu" dedi.
Çin'in petrol talebindeki büyüme düşebilir
Petrolde düşüş serisi 4 haftaya ulaştı
AB'den Rusya'yı üzecek haber: Petrol tankerleri engellenebilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.