Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Petrol, zayıf Çin verilerinin talebe ilişkin endişeleri artırması ve yatırımcıların OPEC+'nın arz politikasına ilişkin toplantısını sabırsızlıkla beklemesiyle düştü.
Brent Cuma günü yüzde 1,3 kaybettikten sonra varil başına 82 dolara düşerken, ABD ham petrolü 78 doların altındaydı. Çin'in zayıf kredi ve enflasyon verileri, hükümetin dünyanın en büyük petrol ithalatçısında talebi artırmakta zorlandığını gösterdi. Bu durum, hisseler ve bazı emtialar da dahil olmak üzere riskli varlıklar üzerinde baskı yarattı.
Bu arada arz cephesinde ise Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdul Ghani hafta sonu ilk olarak Bağdat'ın üretimi yeterince kıstığını ve daha fazlasını kabul etmeyeceğini söyledi. Ancak daha sonra herhangi bir kararın OPEC'in meselesi olduğunu ve grubun kararına bağlı kalacağını söyledi. OPEC+ 1 Haziran'da toplanıyor.
''ÇAY FİNCANINDAKİ FIRTINA''
Fiyatların Orta Doğu'daki gerilimlerin tetiklediği risk priminin büyük kısmını oluşturmasıyla, ham petrol Nisan ortasından bu yana düşüş eğilimi gösteriyor ve aynı zamanda karışık talep görünümü de fiyatları baskı altına alıyor. Piyasanın en yakından takip edilen ölçümlerinden biri olan zaman yayılımları, koşulların daha az sıkı hale geldiğini gösteriyor.
Vanda Insights'ın Kurucusu Vandana Hari, "Gazze'ye ilişkin jeopolitik risk priminin azalmaya devam etmesi nedeniyle ham petrolün bir miktar aşağı yönlü baskı altında kalmasını bekliyorum" dedi. Hari, Irak'ın OPEC+ arzına ilişkin yorumlarının "çay fincanı içinde fırtına" olduğunu söyledi.
OPEC üyeleri arasında ikinci büyük üretici olan Irak, mevcut azaltımları tam olarak uygulama konusunda başarısız olduğundan grupta bazı rahatsızlıkların kaynağı oldu. Yine de çoğu piyasa gözlemcisi, daha geniş OPEC+ grubunun kolektif yedek kapasite genişlese bile kısıtlamaları ikinci yarıda da uzatacağını bekliyor.
Çin'de nisan ayı enflasyonu beklentileri aştı
Yeni Zelanda'da enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.