BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol düşüşünü 5. güne taşıdı----

Petrol düşüşünü 5. güne taşıdı

Petrol düşüşünü 5. güne taşıdı
07 Ocak 2015 - 08:40 www.finansgundem.com

Petrol, ABD stoklarının artış göstererek küresel arz fazlasını şiddetlendireceği spekülasyonu ile düşüşü 5. güne taşıyor

Petrol, ABD stoklarının artış göstererek küresel arz fazlasını şiddetlendireceği spekülasyonu ile düşüşü 5. güne taşıyor. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarını 5 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyelerine itti.

Petrol vadelileri Nrew York’ta yüzde 1.1 kadar gerileyerek Ağustos ayından bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti. EIA tarafından bugün açıklanacak olan ABD stok verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler stokların geçtiğimiz hafta 7000,000 varil genişlediği tahmininde bulunuyor. itigroup Inc.’e göre en büyük ikinci petrol tüketicisi olan Çin, net ithalatlarının yavaşlaması ile birlikte piyasanın 2015’te toparlanmasına öncülük etmeyecek.  

Petrol, geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak yüzde 50 gerileyerek 2008’deki finansal krizden bu yana en büyük düşüşü kaydetti. ABD’de petrol üretimi 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinde gerçekleşirken, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) üretimin düşürülmesi çağrılarını yanıtsız bıraktı. İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zangareh, İran’ın Rusya’ye ile üretimin düşürülmesi ile ilgili görüştüğünü ancak henüz bir sonuca varılmadığı açıklamasında bulundu.

Seul’daki Samsung Futures Inc. emtia analistlerinden Hong Sung Ki, “Talep, arzı dengelemekte zayıf kalıyor. Çin’in tablonun olumlu görünmemesi ile birlikte talep kısa vadede toparlanma gösterebilecek bir şey değil. Avrupa’nın Rusya’daki sıkıntılı koşullardan daha kötü etkilenmesi bekleniyor” dedi.

Şubat vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 53 sent kadar düşerek varil başına 47.40 dolara geldi ve Singapur saati ile 13:40’ta 47.41 dolardan işlem gördü. Kontrat, dün 2.11 dolar düşerek 47.93 dolar ile 21 Nisan 2009’dan bu yana en düşük kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 15 aşağısında seyrediyor.

Şubat vadeli Brent petrolü kontratı Londra ICE Futures Europe borsasında 52 sent kadar veya yüzde 0.1 gerileyerek varil başına 50.58 dolardan alıcı buldu. Kontrat dün 2.01 gerileyerek 51.10 dolar ile 30 Nisan 2009’dan bu yana en düşük seviyeden kapanış yaptı. Avrupa gösterge petrolü ile WTI arasındaki fark 3.14 dolar seviyesinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)