BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPetrol deviyle kıran kırana pazarlık ----

Petrol deviyle kıran kırana pazarlık

Petrol deviyle kıran kırana pazarlık
09 Ekim 2012 - 13:37 www.finansgundem.com

Alpet’in patronu İmam Altınbaş, akaryakıt istasyonlarını almak isteyen SOCAR’la bizzat pazarlığı yürütüyor

Azerbaycan’ın resmi petrol şirketi SOCAR, Türkiye pazarına ilk kez 2008 yılında Petkim’i özelleştirmeden satın alarak girmişti. Şirket bugüne kadar Petkim’e ilave yatırımlar yaptı. Bunun dışında Petkim’in yer aldığı İzmir Aliağa bölgesinde rafineri, termik santral ve bir liman projesini de halen yürütüyor. 2018 yılına kadar 17 milyar dolarlık yatırım yapacak.
SOCAR yetkilileri Türkiye’de hem rafineri hem akaryakıt hem de petrol arama işlerinde aktif olmak istediklerini beyan etmişlerdi. SOCAR şimdi hem rafineri hem de petrol aramada aktif olarak yer alıyor. Şimdi geriye akaryakıt istasyonları kaldı. Bu konuda SOCAR’ın değişik planları gündeme gelmişti. SOCAR’ın Türkiye’ye ya BP Türkiye operasyonunu alarak ya da kendi markasıyla gireceğini yazmıştık. Şimdi başka bir alternatif daha gündeminde. Altınbaş Holding’e ait Alpet Türkiye, Arnavutluk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hızlı büyüme süreci yaşayan bir akaryakıt dağıtım şirketi. Türkiye’de 400’ün üzerinde istasyona ulaşırken Arnavutluk’un da en büyük akaryakıt istasyonu olma özelliğine sahip. Hızlı büyümesiyle bölgesel bir güç olma yolunda ilerliyor. Bize gelen bilgilere göre, SOCAR ile Altınbaş Holding Alpet istasyonları için masaya oturmuş. Pazarlıklara Altınbaş Holding’in patronu İmam Altınbaş bizzat katılıyormuş. Hatta satış konusunda imza aşamasına gelindiği belirtiliyor. Önemli bir aksilik olmazsa ekim sonuna kadar anlaşma sağlanacakmış. SOCAR tarafıysa Alpet ismiyle mi yoksa SOCAR ismiyle mi devam edileceği konusunda kararsızmış. (Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)