BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 6 yılın düşüğüne yakın----

Petrol 6 yılın düşüğüne yakın

Petrol 6 yılın düşüğüne yakın
29 Ocak 2015 - 09:02 www.finansgundem.com

Petrol, 6 yıla yakın bir sürenin en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor

Petrol, resmi verilerin ABD petrol stoklarının en az 1982’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını göstermesinin ardından 6 yıla yakın bir sürenin en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor. ABD petrol stoklarındaki artış küresel arz fazlası sorunun süreceği işaretlerini artırdı.

Petrol vadelileri, Çarşamba günü yüzde 3.9 gerilemesinin ardından New York’ta yatay bir seyir izliyor. EIA’nın açıkladığı verilere göre dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’nin petrol stokları geçtiğimiz hafta 8.87 milyon varil genişleyerek 406.7 milyon varile ulaştı. Continental Resources Inc. CEO’su Harold Hamm, üretimin düşürülmesi ile petrolün bu yılın ilk yarısı kadar erken bir zamanda toparlanabileceğini söyledi.

Yükselen ABD stokları, küresel arz fazlası sorunun yakın zamanda ortadan kalkmayacağı spekülasyonlarını destekliyor. Petrol arz fazlası sorunu ile 2014’te yaklaşık yüzde 50 geriledi. Riyad merkezli Jadwa Investment Co.’ya göre dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, Pazar payını korumak için üretimini yüksek tutmaya devam edecek.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırımcısı Jonathan Barratt, “Sorun yine arzın yükselmesi. Piyasa hala oldukça zayıf görünüyor. Eğer 45 dolara geri hareketlenilirse potansiyel olarak bir taban bulabilir” dedi.

Mart ayı vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 2 sent yükselerek Singapur saati ile 12:35’te varil başına 44.47 dolardan işlem gördü. Kontrat Çarşamba günü 1.78 dolar gerileyerek 44.45 dolar ile Mart 2009’dan bu yana en düşük kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 35 altında seyrediyor.

Mart vadeli Brent petrolü kontratı, 14 sent düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil başına 48.61 dolardan alıcı buldu.  Kontrat, 1.13 dolar gerileyerek Çarşamba günü 48.47 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 4.15 dolar seviyesinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)