<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPersonel ayrıcalıkları çalışanları neden mutlu etmiyor?----

Personel ayrıcalıkları çalışanları neden mutlu etmiyor?

Personel ayrıcalıkları çalışanları neden mutlu etmiyor?
20 Ekim 2023 - 16:02 www.finansingundemi.com

Birçok şirketin çalışanlarını elinde tutmak için hazırladığı ve bunun için ciddi paralar harcadığı ek ayrıcalıklar çalışanları tatmin etmiyor. Uzmanlarsa göreyse asıl önemli olan personeli anlayabilmek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşverenler ve çalışanlar personel ayrıcalıkları konusunda ortak bir zemin bulmakta zorlanıyor. YahooFinance’in haberinde yer alan Aflac İş Gücü Raporu’na göre işverenlerin %78’i personel ayrıcalıklarından çalışanlarının mutlu olduğuna inanıyor. Çalışanlarınsa sadece %59’u işverenleriyle aynı görüşte.

Söz konusu tutarsızlık ciddi bir maliyet gerektiren personel ayrıcalıkları için ayrılan sermayenin hangi kaynaklar üzerinde kullanılması gerektiği sorusunu gündeme getirdi.

Aflac Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Baş Sorumlusu Jeri Hawthorne, “İşverenler sadece artan sağlık maliyetleri için para harcıyor. Ancak çalışanlar, ‘Bu mutlaka istediğimiz bir ayrıcalık ve mutlaka isteyeceğimiz bir tercih değil’ diyor” ifadelerine yer verdi.

İşverenlerin maaş artırmak yerine personelin istemediği destek paketlerine harcama yapmaları çalışanları istifa sınırına iten tek konu değil. Yöneticilerinden memnun olmayan çalışanlar daha iyi sosyal yardım paketleri bulunan şirketleri dahi terk edebiliyor.

Araştırmaya göre çalışanların yalnızca %48’i işverenlerinin çalışanlarını önemsediği konusunda emin olduğunu söylüyor. Sert bir düşüşü gösteren bu oran, 2022’de %56, 2021’de ise %59’du. İşverenlerinin umurunda olmadığını düşünen çalışanların %60’ı gelecek yıl en azından bir şekilde yeni bir iş arayacağını kaydetti.

Çalışanlar işverenlerinden talep ettikleri personel ayrıcalıkları için ödemelerinin bir kısmını değiştirmeye dahi hazırlar. Çalışanların %53'ü, daha düşük maaşlı ancak daha iyi sosyal haklara sahip olduğu bir pozisyonu kabul etme olasılıklarının yüksek olduğunu söylüyor. Çalışanlarını elinde tutmak isteyen işverenler için kilit nokta ise çalışanları için daha iyi personel ayrıcalıklarının ne anlama geldiğini fark edebilmesi.

Hawthorne, "Şirketin ve organizasyonların İK liderlerinin odak noktası, 'Çalışanlar her şey daha iyi diyebilir. Bunun ne anlama geldiğini düşünürken aslında çalışanların asıl istediği teklifleri ne zaman düşünüyoruz?' olmalı" diyor.

Bu cevap işverenler arasında farklılık gösterse de neredeyse tüm kuruluşların dikkatini çekebileceği bir alan mental sağlık sigortasıdır. Aflac'ın raporuna göre, tüm Amerikalı çalışanların yarısından fazlası (%57) en azından orta düzeyde tükenmişlik sendromu yaşadıklarını söylüyor. Bu oran 2022'den bu yana nispeten değişmedi. İş yeri stresi ve ağır iş yükleri bu durumun en büyük sorumlusu. Kadın çalışanlarsa tükenmişlik sendromuna düşmeye erkeklerden daha yatkın. Erkekler %54 oranla kadınlarsa %61 oranla tükenmişlik sendromuna yakalanıyor.

Bu açığı kapatmak aynı zamanda çalışanların sosyal haklarını konusunda eğitme meselesidir. İşverenlerin %79’u çalışanların sosyal sigorta maliyetlerini iyi anladığını düşünürken çalışanlarınsa yarısından azı, sadece %48’i bu konuyu iyi anladığını belirtiyor.

Hawthorne konuyla ilgili açıklamasında, “Birçok şirketin çalışanlarına önemli imkanlar sunduğunu düşünüyorum. Asıl sorun çalışanların bu personel ayrıcalıklarının ne olduğu ve ayrıcalıklarını tutarlı bir şekilde kullanacakları konusunda eğitilmeleri” ifadelerine yer verdi.

 

İş hayatında kadınların önündeki en büyük engel

 

50'li yaşlardan önce yapılan en ciddi finansal hatalar

 

Araştırmalara göre isimlerin önemi: Kaderimizi nasıl belirliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)