BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPerakendeciler: Marketlere ceza 'haksız bir uygulama'----

Perakendeciler: Marketlere ceza 'haksız bir uygulama'

Perakendeciler: Marketlere ceza 'haksız bir uygulama'
09 Kasım 2021 - 14:23 www.finansgundem.com

Perakendecilerin zincir marketlere verilen fahiş fiyat cezasıyla ilgili itirazları sürüyor. Perakendeciler Federasyonu zincir marketlere verilen rekabet ihlali cezasıyla ilgili olarak, "haksız bir uygulama" ifadelerini kullandı.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), zincir marketlere verilen rekabet ihlali cezasının haksız bir uygulama olduğunu açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada zincir marketlerin tüketici faydasına sürdürdükleri çalışmaların rekabet ihlali olarak değerlendirilmesinin, ticareti düzenleyen tüm mevzuata uyumlu olarak operasyonlarını yürüten ve bunu ilke olarak belirleyen TAMPF üye dernekleri olan; Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Tescilli Markalar Derneği (TMD), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ve Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) tarafından haksız bir uygulama olarak değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Rekabet Kurumu'nun nihai kararı sonucunda belirlenen idari para cezaları konusunda üyemiz zincir marketler yapılan tespitlere karşı haklarını aramaya devam edecekler, yargı yolu dahil olmak üzere tüm haklarını kullanacaklarını beyan etmişlerdir." ifadeleri kullanıldı.

Kuruluşun Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden olan, Gayrisafi Milli Hasıla ve istihdam noktalarında ekonomimize katkısından sosyal önemine kadar çok özel ve kritik bir noktada durduğuna inandığımız, kayıtdışılıkla ve enflasyonla mücadelede ülke ekonomisine tartışılmaz büyüklükte katkısı olan Organize Perakende Sektörümüzün çatı kuruluşu, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu olarak,

Yakın dönemde çok yoğun olarak geçirdiğimiz ve etkilerini halen hissetmekte olduğumuz olağanüstü Pandemi sürecinde ülkemizde sağlık çalışanları ile birlikte canla başla fedakarca hizmet vererek ürünleri eksiksiz ve sorunsuz tüketiciye ulaştırmayı başaran Gıda Perakendecilerimize verilmiş olan cezaları, Federasyonumuzu oluşturan zincir mağazalardan alışveriş merkezlerine, tescilli markalardan turizm restoran yatırımcılarına kadar tüm üye derneklerimizin görüş ve his birliği ile birlikte, çok büyük bir üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz.

Çoğu halka açık yapıda olan ve tüm kazançlarını yine ülke içinde yeni yatırımlar için kullanan, sürekli yeni istihdam ve ekonomik değer yaratan işletmelerin, hedef gösterilerek cezalandırılmasının ülke ekonomimize yarardan çok zarar getirebileceğinden endişe duyuyoruz.

Rekabet Kurumu'nun nihai kararı sonucunda belirlenen idari para cezaları konusunda üyemiz zincir marketler yapılan tespitlere karşı haklarını aramaya devam edecekler, yargı yolu dahil olmak üzere tüm haklarını kullanacaklarını beyan etmişlerdir.

Ülkemiz organize perakendesi, halen içinde bulunduğumuz zorlu dönemde mal ve hizmetlerin tüketiciye kesintisiz ulaştırılması konusunda son derece fedakar bir çalışma ile dünya çapında çok önemli bir başarı örneği göstermişken, her biri ülke ekonomisi için önemli bir değer olan üyemiz zincir marketlerin tüketici faydasına sürdürdükleri bu çalışmaların rekabet ihlali olarak değerlendirilmesinin, ticareti düzenleyen tüm mevzuata uyumlu olarak operasyonlarını yürüten ve bunu ilke olarak belirleyen TAMPF üye dernekleri olan, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Tescilli Markalar Derneği (TMD), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ve Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) tarafından haksız bir uygulama olarak değerlendirilmekte olduğunu ifade etmek isteriz.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Otzbir Vekili09 Kasım 2021 18:03

    Sen doları 10 TL yap, üretim tesisleri satıldı. üreten yok, her şey hammadde USD alınsın ülkeye girsin... sonra marketler suçlu :D Tabi tabi anlat... Eskiden yaşıyorduk maaşlarımızla şidmi ne olduda borç. batağında hane aileler.. ?

  • Aktrol09 Kasım 2021 18:00

    Herkes suçluda. nedne altın fiyatı artıyor ? eskiden duyunlerde kucuk altın takılırdı şimdi gr altın alamıyor asgari ücretli abd mi suçlu :D bizi yonetenler hep haklı hep.. suçlu millet ve global dunya devletleri, haha

  • manyak herif09 Kasım 2021 17:57

    cezayı marketlere deil şöyle okkalı bir şekilde mahalle bakkallarına kesmek lazım.markette 10 tl.olan bir ürün bakkalda  20 tl.niye bakkalara da ceza kesilmiyor.Yıllardır milletin anasını ağlatan bakkalara ceza yok,yurttaşlara ucuz ucuz mal satan marketlere mi ceza var.sen onu gel  benim külahıma anlat.

  • Vatandaş09 Kasım 2021 17:39

    Ceza yese ne olacak bir haftadır yine zamlar devam ediyor..Cezayı vatandaşa yüklediler yine..Danışıklı dövüş var.Hükümet samimi seğil..

  • fuat09 Kasım 2021 15:34

    marketler isdedigi gibi at kosturuyorsa cezayi hakkaderler , herkes gibi !!!

  • KERİM09 Kasım 2021 15:29

    FAHİŞ FİYATTAN DEĞİL REKABETİ BOZUP KARTEL OLUŞTURDUKLARI İÇİN CEZA KESİLMİŞ REKABETİ BOZAN SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN YASAYA UYMAYANLAR DENETLENİP CEZALANDILISIN.VERGİ İADE SİSTEMİ GETİRİLSİN MEMUR İŞÇİ VE EMEKLİLER NİYE ÇİFTE VERGİLENDİRİLİYOR ÇİFTE VERGİLENDİRME OLMASIN ESNAF DÜZGÜN DENETLENSİN PAZARCI ESNAFI FİŞ VERMEDE MARKET FİYATINA SATIŞ YAPIYOR KDV ÖTV SİGORTA PRİMLERİ CEBE ATILIYOR GELİR VERGİSİDE ÖDENMİYOR

  • müjdat09 Kasım 2021 14:57

    reis milletin gazını almak için yalandan ceza verdirdi. mahkeme yoluyla bilirsiniz ki kesin iptal olacak. bu arada market hisseleri yandaşlar tarafından toplanacak ve bim şok uçacak.

  • Murat09 Kasım 2021 14:56

    Asgari ücretle köle gibi işçi çalıştırmayı İyi biliyorsunuz... Karınız %1-2 düşüversin nolcak, lafa gelince vatanseversiniz...

  • Erol g.09 Kasım 2021 14:51

    ÇOK ŞÜBELİ MARKETLER FAHİŞ FIYATA ÜRÜN SATMIYOR FİŞ DE KESEREK KAYITLI ÇALIŞIYORLAR ANCAK SENDİKASIZ İŞÇİLERİNİN SENDİKALI YAPILMASI ONLAR İÇİN EN BÜYÜK CEZADIR AYAKTA KASİYERLİK YAPTIRAN HER MARKET SUBESİNE BİR MİLYON TL CEZA YAZILMALIDIR 2021 YILI İÇİN A 101 İN 7000 SUBESİ İÇİN 7 MİLYAR TL CEZA YAZILMALIDIR 2022 YILINDA DA SENDİKASIZ İŞÇİ ÇALISTIRIRLAR ISE BU DEFA 8 MİLYAR TL DAHA CEZA YAZILMALIDIR CEZALARINI ÖDEMEZLER İSE YÖNETİCİLERİN ŞAHSİ MAL VARLIKLARINA EL KONULMALIDIR ŞİRKETLERİ DR TMSF YE DEVREDİLMELİDİR

  • Mucise Reis ;)09 Kasım 2021 14:50

    marketler haklı... o zamansa 5 bin tlik pc neden 10 bin tl oldu ?  oda araştırılır.... 1,5 tl lık çay neden 3 tl oldu,  ? hatta bazı yerlerde aynı çay neden 10 tl yada 15 tl ye satılıyor ? çay rizeturist çay neden farklı satılıyor ? hadi bunuda araştırsınlar çözsünler... heryerde  çay fiyatı neden farklı :D 

  • Bir yorum09 Kasım 2021 17:12

    Hükümete karşı olan herkes haklı sen zatı muhterem soytarıya göre; aşağılık bir karakterden ne beklenir ki?