Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Korona virüs pandemisi tüketici davranışını değiştiriyor ve yeni fikirlere adapte olma konusundaki yavaşlığıyla bilinen perakende sektörünün iş modellerini dönüştürüyor. Alım müdürleri ve yöneticilerin dünyayı dolaşması şimdi korona virüs öncesinin yöntemleri arasında kaldı. Ancak henüz yeni başlamış olan bu dönüşümün önünde uzun bir yol var.
Örneğin perakende sektöründe ürün seçiminin acilen güncellenmesi gerekiyor. Pandemi ortaya çıkmadan önce bile defileler, showroom ziyaretleri ve fuarlar oldukça eski bir yöntem haline gelmişti. Alım müdürleri, yöneticiler ve toptancılar yaklaşık on yıldır yeni iş modellerine duyulan ihtiyacı dile getiriyor olsa da, eski alışkanlıklardan kolaylıkla vazgeçilemedi.
Dünyanın moda tasarımcılarının büyük bir bölümü geleneksel defileleri yeniden tasarlamak için altın bir fırsatı kaçırdı. Tüm dünyada karantina uygulamalarının devrede olduğu dönemde, defilelerin büyük bir bölümü Zoom aracılığıyla konuksuz olarak gerçekleştirildi. Yine de dijital defilelerin kalıcı olacağına dair işaretler var. Birçok tasarımcı gelecek sonbahar sezonu için hibrit modellere yöneliyor.
Showroom ziyaretleri için çalışanların günlerce ofis dışında olması gerekiyor ve bu yöntem de yakın zamanda perakende sektöründe ortadan kalacak gibi görünüyor. Joor, Nuorder ve Ordre gibi sanal showroom platformları birkaç yıldır faaliyet gösterse de şimdi giderek daha fazla ilgi çekmeye başladı.
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu üçlü arasında en eski platform olan Joor’un ziyaretçi sayısı pandemi döneminde %437 artış gösterdi. Sektöre yönelik yayın yapan Business of Fashion’dan Lauren Sherman, Forbes’a yaptığı açıklamada, “dijital showroomlar oldukça büyük bir yenilik. Platformlar perakendecilerin alım süreçlerini dijitalleştirmesine imkan tanıdı.
Aynı zamanda zamandan tasarruf sağlayarak etkinlik sağladı” dedi. Bu yeni iş modellerinin hiçbiri insani bağ isteğimizin yerini almasa da, teknolojiyi iş süreçlerine entegre etmek daha iyi sonuçlar alınmasını sağlıyor. Bununla birlikte çalışanların zamandan tasarruf etmesine imkan tanıyor, şeffaflık sağlıyor.
Bank of America aşılanan personeli ofise çağırıyor
Finansal piyasalarda yeni bir çağ başlıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.