BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPentagon'dan yeni iddia: Rus ordusu Ukrayna'ya girmeye hazır----

Pentagon'dan yeni iddia: Rus ordusu Ukrayna'ya girmeye hazır

Pentagon'dan yeni iddia: Rus ordusu Ukrayna'ya girmeye hazır
23 Şubat 2022 - 21:15 www.finansgundem.com

Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askerlerinin yüzde 80'inin Ukrayna'ya girmeye hazır olduğunu açıkladı.

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim her geçen gün artarken, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) üst düzey bir yetkiliden önemli bir iddia geldi.

Pentagon'da düzenlenen bir brifing sırasında gazetecilere demeç veren üst düzey yetkili, Ukrayna sınırından bulunan Rus askeri kuvvetlerinin yüzde 80’inin “ileri pozisyonlarda ve Ukrayna'ya girmeye hazır” olduğunu öne sürerek, Ukrayna ve Belarus çevresinde konuşlanan Rus askeri güçlerinin bir işgal için olabildiğince hazır olduğunu ifade etti.

Yetkili, Rus askerlerinin Ukrayna sınırına “oldukça yakın” olduğunu belirterek, bazı birliklerin sınıra “5 kilometre mesafeden daha yakın olduğunu” aktardı.

Rusya'nın tam anlamıyla Ukrayna'ya girmeye hazır olduğunu ifade eden yetkili, büyük ölçekli bir istila için Rusya'nın “ihtiyaç duyacağını tahmin ettiğimiz tüm güçlerin neredeyse yüzde 100’üne” sahip olduğunu açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Türkiye’nin pozisyonuna ilişkin yorum yapan yetkili, "Türkiye, Sayın Putin'in Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını ilan etmesine karşı oldukça sert çıktı ve Türkiye'den memnuniyetle karşılanan bir açıklamaydı bu." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçı iki bölgeyi tanıyacağını duyurmasının ardından Rusya-Ukrayna gerilim arttı. Ukraynalı üst düzey güvenlik yetkili, ülkede Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerde OHAL ilan edileceğini açıkladı. ABD, Baltık ülkelerine asker konuşlandırırken, Rusya'ya yaptırım paketi açıkladı.

AB liderleri Rusya-Ukrayna krizini görüşecek

 

Rusya: Yaptırımlara ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek

 

Zelenskiy'nin Rusya'dan talebi: güvenlik garantisi

 

Erdoğan'dan Putin'e: Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)