BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParis'te SUV'lerin park ücreti üç katına çıkarılacak----

Paris'te SUV'lerin park ücreti üç katına çıkarılacak

Paris'te SUV'lerin park ücreti üç katına çıkarılacak
05 Şubat 2024 - 13:20 www.finansgundem.com

Paris'te SUV araçların şehir içinde park etmesi ile ilgili yapılan oylama gündem oldu. Paris'te halk oylamasına katılanların yüzde 54,55’i ağırlığı 1.6 ton veya daha ağır olan araçların saatlik park fiyatının 18 euroya çıkarılması yönünde oy verdi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun SUV otomobillerin park ücretini artırma teklifi için halk, sandık başına gitti.

Başkentte SUV araç sahiplerinden alınan saatlik park ücreti tarifesinin 3 katına çıkarılması teklifi, yaklaşık yüzde 55 "evet" oyuyla kabul edildi.

Paris'in çevre bölgelerinde 1,6 tonu aşan hibrit modeller veya içten yanmalı motora sahip otomobil sahipleriyle 2 tonu aşan elektrikli otomobil sahiplerinden alınacak park ücretinin 12 avroya çıkarılması beklenirken, bu tarifenin merkez bölgelerde 18 avroyu bulması bekleniyor.

Söz konusu fiyat artışından, araçlarını yaşadıkları mahalleye park eden sakinler ile taksilerin etkilenmeyeceği bildirildi.

Belediye Başkanı Hidalgo'nun açıklamasına göre, kararın Paris Belediye Meclisinde yapılacak oylamayla kabul edilmesinin ardından 1 Eylül'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Parislilerin SUV araçlara alerjisi mi var?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilirkişi 05 Şubat 2024 17:49

    Cok iyi bir uygulama. Sehir merkezlerinde devasa kamyon gibi Jipler , kocaman Suv lar kullanilmamali.. Umarim bu uygulama Turkiyedeki buyuksehir merkezlerindede baslar