Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hesap sahiplerinin, bankalardaki hesapları üzerinde son 10 yıldır işlem yapmadığı için zaman aşımına uğrayacak paralarını geri alabilmek için 3 günleri kaldı. Hesap sahipleri bankalarda unuttukları paraları 15 Mayıs'a kadar bankalara müracaat ederek almazsa paralar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) gelir kaydedilecek.
5411 Sayılı Bankalar Kanununa göre, bankalarda mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayan paralar zaman aşımına tabi tutuluyor. Bankalar bu çerçevede, zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren internet sitelerinde yayımlamaya başladı.
3 ay süreyle ilanda kalan listelerde adı bulunanların, 15 Mayıs 2012 tarihine kadar söz konusu hesaplar için başvuruda bulunmaması halinde zaman aşımına uğramış mevduat bakiyeleri, emanet ve alacaklar, TMSF'ye devredilecek.
TMSF tarafından internet üzerinden zamanaşımı süresini dolduran hesaplar ilan edilirken, listeler www.tmsf.org.tr ana sayfasında bulunan "Zamanaşımı Sorgusu" bölümünden sorgulanabiliyor.
SON 5 YILDA 844 BİN HESAP ZAMANAŞIMINA UĞRADI, 144 MİLYON TL TMSF'YE GEÇTİ
Bankalarda unutularak zaman aşımına uğrayan hesap sayısı 2007'de 199 bin, 2008'de 123 bin, 2009'da 109 bin, 2010'da 165 bin ve 2011'de ise 248 bin olarak gerçekleşti. Bu şekilde son 5 yılda bankalarda unutulan 844 bin hesap zaman aşımına uğramış oldu.
TMSF'ye bu yolla aktarılan gelir ise 2007'de 27.9 milyon TL, 2008'de 16.9 milyon TL, 2009'da 19.2 milyon TL, 2010'da 37.3 milyon TL ve 2011'de ise 42.6 milyon TL oldu. Böylelikle son 5 yılda zaman aşımından dolayı 143.9 milyon TL TMSF'ye gelir kaydedildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.