Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Glasgow’da gerçekleşecek küresel iklim zirvesi COP26 için tüm hazırlıklar tamamlandı. Binlerce kişinin toplandığı şehirde protestolar, grev tehditleri ve fırsatçı mal sahipleri ise farklı bir soruyu gündeme getiriyor: Neden uluslararası zirveler Zoom toplantıları üzerinden yapılmıyor? Zira internet üzerinden buluşmaların gerçekleştirilmesi daha çevre dostu, liderler zorunlu da olsa aylarca bu tür toplantılar için pratik yaptılar ve belki de zamanlarını daha verimli bir şekilde kullandılar.
Ancak Financial Times yazarı Andrew Hill’e göre bu düşünce herkes için doğru değil. Zira Hill ‘karşılıklı güven gerektiren ciddi sorunların’ üstesinden gelmek için diplomatların insan etkileşimine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Hill’in yaz boyunca iletişime geçtiği bir kıdemli diplomat küçük ülkelerin müzakere heyetlerinin video konferanslara katılmak konusunda zorluk yaşadığına da dikkat çekiyor. Diplomatın ifadeleri şu şekilde: ‘Sanal olarak bu tür işleri yapabilmek ve gerekli bir uzlaşmaya varabilmek çok zor.”
Hill’in paylaştığı bilgilere göre tıpkı diplomatlar gibi birçok yönetim kurulu yöneticisi de aynı şekilde düşünüyor.
ABD merkezli holding, Honeywell’in eski başkanı ve eski CEO’su olan ve şimdilerde altyapı şirketi Vertiv’in başkanlığını yapan David Cote konuyla ilgili açıklamasında, “Sanal bir toplantı için daha verimli olduğunu söyleyen herkes kendi saçmalıklarına inanıyor. Karşı karşıyayken insanlar konuşur ve etkileşime girerler. Bu yöntem insanlığın 10 bin yıldır daha iyi kararlara ulaşmak için yaptığı her şeydir” ifadelerine yer verdi.
Hibrit toplantılar en son tercih
Hill’e göre internet üzerinden yapılan toplantılardan daha kötüsü de hibrit olarak düzenlenen toplantılar. Bir kısmı yüz yüze bir kısmı internet üzerinden yapılan bu toplantılarda çalışanlar konumları ve zamanlamalarını ayarlamak için mücadele ederken ortaya karmakarışık bir tablo çıkıyor. Hill bu tür toplantıların teknolojik, organizasyonel ve insan temelli eksiklikler gerekçesiyle tam olarak bir kâbusa dönüştüğünü belirtiyor.
Financial Times yazarı hibrit toplantıların hiyerarşik yönüne de dikkat çekiyor. Zira eğer kamera zayıf bir şekilde yerleştirildiyse toplantı masasının başında oturan kişi tanımlanamaz bir nokta olarak görünüyor. Buna karşın sanal katılımcılarsa dev ekranlarda “iki metre boyundaki konuşan korkunç kafalar” olarak sunuluyor.
Hill’e göre bu hiyerarşi problemini düzeltmenin bir yolu masadaki herkesin önünde kendi laptoplarının açık olduğundan emin olmaktır ki bu da her katılımcı için bir kutucuk oluşması imkanı tanır. Ancak bu özellikle de gerekli hazırlığın yapılmadığı toplantılar için pratik olmayabilir. Geri bildirimler, arka plan sohbetleri ve çevre gürültüsü sorun olabilir ve oda içerisindeki iletişim kısıtlı hale gelebilir.
Yönetici istihdam firması Heidrick & Struggles’ın İngiltere Başkanı Kit Bingham’da benzer yönde bir açıklamada bulundu. Bingham, “Yüz yüze toplantı en uygun olanı. Herkesin Zoom’da olduğu toplantılar uygulanabilir. Bununla birlikte katılımcıların bir kısmının salonda bir kısmının dışarıdan bağlandığı karma uygulama ise üçüncü tercihtir” ifadelerine yer veriyor.
Yandex’in robot kuryesi sipariş götürecek
Avrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülke belli oldu
Çocuklar ailelerinden sosyal medya izni alacak!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.