<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi sonrası toparlanma kadınlar için fırsat olabilir----

Pandemi sonrası toparlanma kadınlar için fırsat olabilir

Pandemi sonrası toparlanma kadınlar için fırsat olabilir
08 Mart 2021 - 17:55 www.finansingundemi.com

Hükümetler ve şirketler, kadınlara öncelik veren politikaları izlemeli

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hawaii’de yer alan üç vilayet, korona virüsün sonrasında feminist bir ekonomik toparlanma planı hazırladı. Bu ise ABD ve tüm dünya için bi ilk oldu. Bu plan birçok hükümetin görmezden geldiklerini öne çıkarmayı hedefliyor: Pandemi kadınlar için, erkeklere kıyasla çok daha zorlu geçti. Korona virüs kadın ve erkek arasındaki ayrımı çeşitli şekillerde yeniden ortaya çıkardı. Kadınlar kriz sürecinde erkeklere kıyasla 1,8 kat daha fazla işlerini kaybetme tehlikesi altında kaldı.

Karantinalar boyunca kadınların çocuk bakımı ve ileri yaştaki aile üyelerine sağladığı bakım görevleri dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Aile içi şiddet haberleri giderek artıyor. Ve kadınların virüse yakalanma riski çok daha yüksek: Dünyanın sağlık çalışanlarının %70’i kadın. Aynı zamanda öğretmenlerin, temizlik görevlilerinin, mağaza çalışanlarının da çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bill Gates’in eşi Melinda Gates, cinsiyet eşitsizliğinin bedelinin trilyonlarca dolar olduğunu söylüyor ve hükümetlere çağrıda bulunuyor.

Gates, “politika yapıcılar ekonomileri yeniden inşa etmek ve korumak için çalışırken, çabaları korona virüsün kadınlar üzerindeki orantısız etkisini de dikkate almalı” dedi. Bazı ülkeler, pandeminin etkilerini ortadan kaldırmak için kadınlara özel politikalar geliştirdi. Batı Afrika’da, birçok hükümet krizin ilk aylarında, özellikle de kadınlar için faturaları erteledi. Geçtiğimiz ay Kanada 80 milyon dolarlık Feminist Yanıt ve Toparlanma Fonu oluşturarak, aile içi şiddete yönelik çözüm projelerinin finansmanını sağlamayı ve kadınlar için ekonomik güvenlik yaratmayı hedefledi.

Financial Times’ın haberine göre, bu tür politikaların istisna olmaktan çıkarak, norm haline gelmesi gerekiyor. Kadınları ve aileleri desteklemek için özel harcama planları ve politikalar oluşturulmalı. Ancak pandemiden önce bile, cinsiyet eşitsizliğine yönelik çözümlerde ilerleme oldukça yavaştı. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için 257 yıla ihtiyaç var.

Bu yıl Birleşmiş Milletler daha önce oluşturduğu Kadın Güçlendirme Prensipleri’ni 45 ülkeye daha yayıyor ve 16 Mart’ta canlı olarak gerçekleşecek olan bir etkinlikte özel sektörün kadınların eşit temsili ve liderliğini nasıl destekleyebileceği konuşulacak. Şirketler aynı zamanda eşit ebeveyn izni uygulamasıyla ev işleri ve bakım sorumluluklarının paylaşılmasına imkan tanıyabilir. Bununla birlikte şirketlerde açılacak kreşler ve esnek çalışma uygulaması da destek sağlayabilir.

Çalışan kadınların pandemi sürecinde daha ağır bir yük altında olduğu, birçok kişi tarafından kabul edildi. Belki de evden çalışma uygulamasının deneyimlenmesi, tüm çalışanlar için daha esnek koşulların sağlanmasının yolunu açacak. Kadınlara güç verdiğini iddia eden şirketler, bu stratejilerini açık bir şekilde tanımlamalı ve hedeflerini belirtmeli. Kadınlar eğitime, istihdama, krediye, terfiye ve hükümet desteğine eşit erişim sağladığında, bu tüm toplumun faydasına olacak.

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın kazananları belli oldu

 

Dünyada her gün 137 kadını ailesi öldürüyor

 

Gözü dönmüş milyarder cinayetle suçlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)