Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Tüm şirketler pandemiyle birlikte hayatımıza giren maske ve aşı zorunluluğu gibi yeniliklerle baş ederken, aynı zamanda tedarik zincirlerindeki sorunlar, istihdam kıtlığı ve maaşlardaki yükseliş gibi ekonomik zorluklarla da mücadele etmek durumunda. Bir alandaki sorunların çözüme ulaşması, bir başka alandaki sorunu gün yüzüne çıkarıyor. Bu durum ise tüm dünyada küçük işletmelerin büyümesini yavaşlatıyor ya da engelliyor. Bunun sonucunda ise küresel ekonomik toparlanma tehdit altına giriyor.
Forbes’un haberine göre büyük şirketlerin bu tür darbeleri telafi etmek için birçok kaynağı olsa da, küçük işletmeler genellikle bu kaynaklara sahip değiller. Küçük işletme sahiplerinin stok seviyelerini kontrol etmek, müşteri bulmak, büyümeyi planlamak ve nakit akışını denetlemek gibi farklı ve fazla sorumlulukları olabiliyor. Sermayeye erişim ise küçük işletmelerin daha hızlı toparlanmasını sağlayarak, küresel toparlanmaya katkıda bulunuyor.
Küçük işletmelere yönelik kredi pazarı, 2008 finansal krizinden bu yana büyük bir değişim geçirdi. 2020 yılında pandeminin başlangıcında krediler baskı altındaydı ve bu nedenle hükümetler milyonlarca küçük işletmenin iflasını önlemek için kredi programları uygulamak durumunda kaldı. ABD’de başlatılan Maaş Koruma Programı gibi destek paketleri, birçok kişinin sermayeye erişim sağlamasına olanak tanıdı. Bu küçük işletme sahiplerinin birçoğu ise daha önce kredi kullanmamıştı. Bu deneyim küçük işletme sahiplerinin kredilere yönelik algısını değiştirdi. Aynı zamanda gelecekte de potansiyel kredi müşterileri haline gelmelerini sağladı.
Daha önce kredi ürünlerinin, zorda olan şirketler tarafından kullanıldığını düşünen işletme sahipleri, pandemiyle birlikte bu algının değiştiğini söyledi. Her üç küçük ve orta ölçekli işletme sahibinden biri, önümüzdeki yılda da kredi başvurusu yapabileceğini belirtti. Pandemi öncesine kıyasla kredi başvurusu yapmaya istekli olan işletme sahiplerinin oranında %44 artış görüldü. İşletme sahiplerinin %37’si kredi kurumlarının küçük işletmelerin başvurularına açık olduğunu düşündüğünü belirtti.
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre katılımcılar aynı zamanda kredi kullanımıyla elde edilen fonların reklam ve pazarlama gibi alanlarda da kullanılacağını söylerken, reklamların odağı sosyal medya oldu.
Araştırmanın sonucunda küçük işletme sahiplerinin sermayeye duyduğu ihtiyaç ve bu ihtiyaca ulaşmak için planları öne çıktı. Ancak kredi kurumlarının küçük işletme sahiplerine kredi verme konusundaki istekliliği, işletme sahipleri için zorluk yaratmaya devam ediyor.
İngiltere finansal suçlar cennetine dönüşüyor
Yüksek kur, yabancı kredi kartı kullanımını patlattı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.