Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Bugün dünya genelinde, Kovid-19 salgınının çok sayıda insanı yoksulluğa ve aşırı çalışma koşullarına itmesinin ardından, bugün dünya genelinde pek çok insan modern köle konumunda bulunuyor. Modern kölelerin sayısının 2016 yılına kıyasla on milyon kişi arttığı tahmin ediliyor.
150 kişiden biri modern köle
Uluslararası Çalışma Örgütü, Walk Free ve Uluslararası Göç Örgütü tarafından yayınlanan araştırmaya göre, zorla çalıştırılan ya da evlendirilen insan sayısı geçen yıl 50 milyonu buldu. Bloomberg’den Olivia Konotey-Ahulu’nun haberine göre bu, dünya genelinde neredeyse her 150 kişiden birine karşılık geliyor.
Aşırı yoksulluk son 20 yılda ilk kez yükseldi
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, pandemi ve sokağa çıkma yasakları, birçok çalışanın çalışma koşullarının hızla bozulmasına yol açarak onları borç batağına ve zorunlu çalışmaya itti. Dünya genelinde aşırı yoksulluk, yirmi yıldan beri ilk kez yükseldi. Rapora göre, iklim değişikliği ve silahlı çatışmalar da daha fazla insanı belirsizliğe itti.
Özel sektör ise modern kölelik adı da verilen bu tür köleliğin yüzde 86'sını oluşturuyor. Tüm zorla çalıştırma faaliyetlerinin yarısından fazlası üst orta ya da yüksek gelirli ülkelerde gerçekleşiyor. Yetişkinlerin zorla çalıştırıldığı alanların çoğunluğu hizmetler, imalat, inşaat, tarım ve ev işleri sektörlerinde gerçekleşiyor.
Özel sektör modern kölelik adı da verilen bu tür köleliğin yüzde 86'sını oluşturuyor.
Sürdürülebilir kalkınmanın antitezi
Walk Free Kurucu Direktörü Grace Forrest, “Modern kölelik, sürdürülebilir kalkınmanın antitezidir. Yine de, 2022 yılında küresel ekonomiye destek olmaya devam ediyor. Krizlerin sayısının arttığı bir zamanda, bu insan hakları ihlallerini sona erdirmenin anahtarı ancak gerçek bir siyasi iradeyle mükün olabilir” şeklinde konuşuyor.
Kadınlar ve göçmenler risk altında
Rapora göre, kadınlar ve göçmenler, kölelik söz konusu olduğunda belirli risklerle karşı karşıya kalıyor. Göçmen işçilerin zorla çalıştırılma olasılığı, çalışmayanlara göre üç kat daha fazla olurken kadınların fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalma olasılığı da erkeklere göre daha yüksek oluyor.
Raporun derleyicileri, köleliği önlemeye yönelik ilerlemenin bir işareti olarak evlilik yaşının istisnasız 18'e yükseltilmesini gösteriyor. Bunun yanında, modern köleliğe son vermek için zorla çalıştırmayla ve kaçakçılıkla mücadele için daha güçlü önlemler alınması gerektiği ifade ediliyor.
Pandemi yüzünden Afrika'da 50 milyon çocuk menenjit aşısı olamadı
Pandemi çocukları daha az okuyor
Pandemi emeklileri iş hayatına geri dönüyor
Dünyada 50 milyon kişi modern köle gibi
Dünyada 'modern köle' denilebilecek çocuk işçiler çoğalıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.