BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPanama belgeleri UBS ve HSBC'ye de sıçradı!----

Panama belgeleri UBS ve HSBC'ye de sıçradı!

Panama belgeleri UBS ve HSBC'ye de sıçradı!
05 Nisan 2016 - 11:54 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve dünya gündemini sarsan Panama belgeleri şimdi de iki dev bankaya sıçradı

Pazartesi günü gündeme gelen Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) raporunda, Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca'dan elde edilen 11.5 milyon kayıtta, UBS ve diğer bankaların artan ABD incelemeleri karşısında müşterilerinin offshore şirketlerinden kendilerini uzak tutmakta zorlandıkları belirtiliyor. Kayıtlar ayrıca, özellikle Avrupalı bankaların müşterilerine bu offshore şirketlerin kuruluşlarında nasıl yardımcı olduklarını gösteriyor. HSBC ve iştiraklerinin oluşturdukları paravan şirketler Mossack Fonseca aracılığıyla kurulan şirketlerin 2,300'ünü oluşturuyor. ICIJ raporuna göre, UBS ve Credit Suisse de 1,100'er şirket ile HSBC'yi takip ediyor.

Bloomberg News'in haberine göre, Offshore şirketlerin kullanımı tamamen yasal da olabilir. Politikacılar, patronlar ve ünlü simaların gizli bir ekosistemden nasıl faydalandıklarını gösteren belgeler Pazar günü gündeme geldiğinden bu yana hızlı bir şekilde dünya kamuoyunda bir tartışmayı ateşledi. Ortaya çıkan skandal aynı zamanda bankalar için de yeni bir başağrısı olacağa benziyor. Bazı bankalar geçtiğimiz yıllarda milyarlarca dolar ceza öderken, teftişleri artırma sözü vermişlerdi. Bankalar ayrıca vergi kaçakçılığı ve vergi suçluları için bir liman olduklarına dair suçlamaları sonlandırmak için daha önce karlı bir iş olarak görülen birimlerini kapatmışlardı.

ICIJ raporuna göre, 2010'da, UBS ABD tarafından sürdürülen yasadışı vergi kaçırma amacı güden paravan şirketlere yönelik soruşturmanın üstesinden gelmeye çalışırken Zürih merkezli banka paravan şirketlerden çekilme yollarını arıyordu. ICIJ raporuna göre, aynı yıl Mossack Fonseca ile bir toplantıda, UBS temsilcileri Mossack Fonseca'nın paravan şirketlerin tespit edilmesinden sorumlu olması gerektiğini ileri sürmüştü. Ancak, Mossack Fonseca da bazı paravan şirketlerin kim olduğunu bilmediğini çünkü UBS'in bilgi sakladığı iddiasında bulunmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)