<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPan Börek iflas etti----

Pan Börek iflas etti

Pan Börek iflas etti
11 Haziran 2016 - 17:00 www.finansingundemi.com

Yeşilçam jönü İzzet Günay’ın oğlu Ömer Günay’ın iki ortağı ile kurduğu Pan Börek için iflas kararı verildi.

Pan Börek'in temeli 10 yıl kadar önce atıldı. Markanın sahibi konumundaki Gün Gıda Üretim İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin ortakları yönetiminde Ömer Günay'ın yanı sıra Can ve Berat Kırdar da bulunuyor. Kırdar kardeşler Türkiye'nin en eski catering firması Gün Mutfak'ın varisleri olarak biliniyor.

Üç ortağın yolları ise 2001 krizi sonrası kesişti. Ortaklar, başlangıçta Hindistan'dan kibrit ithalatına başladı. Bu alanda yaşanan kimi sıkıntılardan sonra 2005 yılında Pan Börek'i kurma fikri gelişti. Pan Börek kısa sürede önemli bir konuma yükseldi. Ortaklar, geliştirdikleri ürünler ile pizzaya da bir alternatif oluşturmaya çalıştı.

BAYİLİKLER VERDİLER

Hürriyet'in haberine göre zamanla işleri büyüyen şirketin 2011 yılı cirosu 2.2 milyon TL oldu. Bir sonraki yıl 4 milyon liraya yakın ciro elde eden şirket özellikle internet üzerinden alınan siparişlerin yanı sıra, İstanbul'un çeşitli yerlerinde açılan şubelerde kilo ile börek satışı yapıldı. Türkiye'nin birçok iline kargo yolu ile börek gönderimi yapıldı. Pizzacılara rakip olan Pan Börek franchising sistemini de geliştirdi.

ÖDEMELERDE SORUN YAŞANDI

Ancak şirket iki yıl önce sıkıntı yaşamaya başladı. 20 Haziran 2014'te yapılan yönetim kurulu toplantısında, iflas erteleme başvurusunun yapılması kararlaştırıldı. Gün Gıda A.Ş. adına Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme başvurusu yapıldı. Mahkemeye yapılan başvuruda yaşanan sorunun kaynağında ise nakit akışında yaşanan bozulma olduğu kaydedilmişti. Özellikle Almanya'ya gönderilen ürünlerin ödemelerinde yaşanan sorun şirketin mali dengesini sarstı.

İFLAS KARARI VERİLDİ

Mahkemeye sunulan iyileştirme raporu uyarınca şirkete tedbir kararı verildi. Şirket, mahkemenin verdiği tedbir kararı ile yoluna devam etti. Ancak, işler yine de yoluna konulamadı. Mahkeme, dosyaya müdahil olan firmaların da talebi ile, şirket için iflas kararı verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)